Θεσσαλονίκη: Το «νέο» πάρκο – όαση πρασίνου στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Το «νέο» πάρκο – όαση πρασίνου στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Μία νέα όαση πρασίνου «γεννήθηκε» στην Καλαμαριά, καθώς ολοκληρώθηκε ακόμα ένα από τα έργα πρασίνου στο πλαίσιο της  Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το πάρκο Ούλαφ Πάλμε στη Νέα Κρήνη Καλαμαριάς, ένα από τα έργα που εντάσσονται στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης  σε οκτώ δήμους της  Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ύψους 84,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η εντυπωσιακή εικόνα του πάρκου Ούλαφ Πάλμε είναι αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας του Δήμου Καλαμαριάς, με την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, σε ένα σχέδιο δράσης και υλοποίησης έργων που αφορούν τη δημιουργία νέων περιοχών πρασίνου και ελεύθερων χώρων, πλατείες και πάρκα, αλλά και γενικότερα σε παρεμβάσεις αστικής αναζωογόνησης.

Όπως αναφέρει η Βούλα Πατουλίδου: «Ένα ακόμη έργο ολοκληρώνεται, αποδεικνύοντας την επιτυχημένη και καινοτόμο εφαρμογή της Μητροπολιτικής Διοίκησης στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, η οποία συντελείται μεταξύ των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού στο πλαίσιο υλοποίησης της Στρατηγικής».

Δείτε τις φωτογραφίες του Παναγιώτη Θεοδοσιάδη.

parko-krini-1.jpg
parko-krini-1.jpg
parko-krini-2.jpg
parko-krini-2.jpg

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια