Πόσο αντέχουν τα βραστά κόκκινα αυγά στο ψυγείο;

Πόσο αντέχουν τα βραστά κόκκινα αυγά στο ψυγείο;

Τα βραστά κόκκινα αυγά είχαν την τιμητική τους τις μέρες του Πάσχα, αφού το βάψιμό τους και το τσούγκρισμά τους στο πασχαλινό τραπέζι αποτελούν κύρια στοιχεία της ελληνικής παράδοσης.

Τώρα που το Πάσχα πέρασε είναι λογικό να διατηρήσουμε τα αυγά που μας έμειναν στο ψυγείο μας, ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πόσο καιρό μπορούμε να τα διατηρήσουμε στη συντήρηση.

Δεδομένου ότι τα βραστά αυγά είναι μαγειρεμένα, μπορεί να νομίζουμε ότι είναι ασφαλέστερα από τα ωμά, αλλά αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, καθώς στην πραγματικότητα πιο επιρρεπή σε βακτηριακή μόλυνση.

Εκτός ψυγείου

Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τα βραστά κόκκινα αυγά ως διακοσμητικά στο σπίτι, είτε τις ημέρες του Πάσχα, είτε τις επόμενες, μετά το πέρας της γιορτής.

Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρουμε πως τα βραστά αυγά δεν θα πρέπει να καταναλώνονται αν βρίσκονται εκτός ψυγείου πάνω από δύο ώρες, καθώς η θερμοκρασία δωματίου επιτρέπει σε επικίνδυνα βακτήρια, συμπεριλαμβανομένης της σαλμονέλας, να αυξάνονται με ταχύ ρυθμό. 

Ακόμη και τα αυγά που είχαμε μέσα στο ψυγείο, αλλά τα βγάλαμε από τη συντήρηση για να τα καταναλώσουμε, θα πρέπει να απορρίπτονται αν έχουν ξεπεράσει το όριο των δύο ωρών.

Πηγή: news247.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια