Πανελλαδικές 2020: Πότε θα γίνουν οι εξετάσεις;

Πανελλαδικές 2020: Πότε θα γίνουν οι εξετάσεις;

Προτεραιότητα του υπουργείου παιδείας και της υπουργού Νίκης Κεραμέως, είναι οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τη σχολική χρονιά να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στις συνηθισμένες ημερομηνίες.

«Το προσεχές διάστημα πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις για τα μέτρα στην εκπαίδευση…. Τα στοιχεία έως τώρα είναι αισιόδοξα. Τώρα που μιλάμε οι ειδικοί αναλύουν, συλλέγουν τα δεδομένα για να δουν σε τι βαθμό τα σκληρά μέτρα που έχουμε πάρει ως τώρα έχουν αποδώσει καρπούς» είπε η υπουργός παιδείας στο ΣΚΑΪ, επαναλαμβάνοντας πως θα περιμένει τα δεδομένα και θα ακούσει τους ειδικούς.

«Σταθερή μας επιδίωξη είναι να γίνουν και να γίνουν όσο πιο κοντά στις κανονικές ημερομηνίες δηλαδή να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Εδώ και πολλές εβδομάδες το υπουργείο Παιδείας έχει καταστρώσει σχέδια για τις διάφορες πιθανότητες» τόνισε.

Σε ότι αφορά τα πανεπιστήμια επανέλαβε ότι δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο καθώς το 96% των προπτυχιακών μαθημάτων γίνονται εξ αποστάσεως.

Η υπουργός αναφερόμενη στα δίδακτρα των ιδιωτικών δομών εκπαίδευσης, εξήγησε ότι με βάση υπουργική απόφαση για όσες υπηρεσίες δεν εκτελούνται δεν μπορούν να πληρώνονται π.χ. μεταφορά και σίτιση μαθητών. Επίσης, στον βαθμό που μία δομή δεν κάνει καθόλου τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να εισπράττει χρήματα.

Πηγή: thesstoday.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια