Μεγάλη ποσότητα υγειονομικού υλικού για ενίσχυση του ΕΣΥ από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Μεγάλη ποσότητα υγειονομικού υλικού για ενίσχυση του ΕΣΥ από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Μεγάλη ποσότητα υγειονομικού υλικού θα διαθέσει για την ενίσχυση του ΕΣΥ και άλλων δομώνο δήμος Θεσσαλονίκης -μέσω ενεργοποίησης του δικτύου αδελφοποιημένων πόλεων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου:

“Μετά από πρωτοβουλίες του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα με στόχο την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ με Μέσα Ατομικής Προστασίας ( μάσκες, στολές κλπ) υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια κινητοποίησης επιχειρηματικών δυνάμεων, συλλόγων, ιδιωτών και διεθνών οργανισμών. Ανάμεσα σε αυτούς που ανταποκρίθηκαν ήταν επιχειρηματίες της πόλης και οργανισμοί όπως η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης του Ευξείνου Πόντου που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Το αποτέλεσμα ήταν η συγκέντρωση χρηματικού ποσού που διατίθεται από τους δωρητές απευθείας στο Ε.Σ.Υ για την αγορά υγειονομικού υλικού κατάλληλου για χρήση από νοσοκομειακές μονάδες αλλά και άλλες δομές.

Από την πλευρά του ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενεργοποίησε και κινητοποίησε το δίκτυο των αδελφοποιημένων πόλεων και εξασφάλισε μέσω αυτού μία μεγάλη συνεισφορά από την Ένωση Κινέζων Ελλάδος. Συνολικά στο Δήμο Θεσσαλονίκης παραδόθηκαν την Μ. Πέμπτη 16/4 50.000 χειρουργικές μάσκες και 1.400 ολόσωμες στολές. Ενώ αναμένονται και άλλες ανάλογες αποστολές από το εξωτερικό το προσεχές διάστημα.

Το υλικό αυτό θα διατεθεί στα νοσοκομεία αναφοράς, θα καλύψει μέρος των αναγκών του Δήμου Θεσσαλονίκης – που είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στη Βόρεια Ελλάδα – καθώς επίσης θα καλύψει μέρος των αναγκών των Νομικών Προσώπων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Κ. Ζέρβας δήλωσε πως «τη στιγμή της κρίσης όλοι ενεργούμε με γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών και την αμεσότητα του αποτελέσματος» και συμπλήρωσε ότι «είναι σημαντική η έμπρακτη αλληλεγγύη των αδελφοποιημένων πόλεων αλλά και η ανταπόκριση του ιδιωτικού τομέα».

Σημειώνεται πως οι προσπάθειες σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχιστούν καθώς υπάρχει ικανοποιητική ανταπόκριση, διάθεση προσφοράς και η επικοινωνία με τις υγειονομικές αρχές είναι συνεχής”.

πηγή: wepost.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια