Αυστηρά μέτρα από 9 μ.μ. ως τη Δευτέρα του Πάσχα

Αυστηρά μέτρα από 9 μ.μ. ως τη Δευτέρα του Πάσχα

Επί ποδός βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να εφαρμόσει τα αυστηροποιημένα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν από σήμερα στις 21:00 ως τη Δευτέρα του Πάσχα.

Από τις 21:00 ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα οι έλεγχοι θα είναι εξονυχιστικοί και τα πρόστιμα για τις άσκοπες μετακινήσεις θα διπλασιαστούν. Ο λόγος… δεν είναι άλλος από το φόβο ανήμερα του Πάσχα να παρατηρηθεί μετακίνηση πολιτών σε συγκεντρώσεις σε σπίτια και αυλές. Έτσι, πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα ενεργοποιηθούν

Ποιες ποινές θα ισχύσουν

Ειδικότερα σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ, για το χρονικό διάστημα από το Μεγάλο Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 και ώρα 21:00 έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, 20 Απριλίου 2020 και ώρα 23:59, στα πρόσωπα που παραβιάζουν με τη χρήση οχήματος τις διατάξεις της ΚΥΑ «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19» επιβάλλονται τα εξής πρόστιμα:

α) στον οδηγό του οχήματος διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ, και στον τυχόν συνοδηγό, καθώς και άλλο επιβάτη αυτού διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ για κάθε παράβαση, καθώς και

β) το διοικητικό μέτρο της επιτόπου αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας με τις κρατικές πινακίδες του οχήματος για εξήντα (60) ημέρες, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 103 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως ισχύει. Ειδικώς για το ανωτέρω χρονικό διάστημα η μετακίνηση της περ. (ε) της παρ. 2 του πρώτου άρθρου της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π οικ.20036/22.3.2020 κοινής υπουργικής απόφασης επιτρέπεται μόνο με τον οδηγό και έως έναν επιβάτη, χωρίς να εφαρμόζονται οι εξαιρέσεις της παρ. 5 του πρώτου άρθρου της ίδιας απόφασης, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 4 του άρθρου μόνου της υπ’ αρ. 20797/26.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών. Δεν θίγονται από την εφαρμογή του παρόντος οι τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου διευκρίνισε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι δεν απαγορεύεται το ψήσιμο του οβελία, αλλά ο συνωστισμός και οι άσκοπες μετακινήσεις.

πηγή: politik.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια