Απαγόρευση κυκλοφορίας: Διελεύσεις ΕΛΑΣ σε εκκλησίες στη Θεσσαλονίκη

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Διελεύσεις ΕΛΑΣ σε εκκλησίες στη Θεσσαλονίκη

Διελεύσεις από εκκλησίες στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί σήμερα η αστυνομία, καθώς λόγω της Μεγάλης Παρασκευής παρατηρήθηκαν φαινόμενα με πιστούς να προσέρχονται σε Ναούς της πόλης.

Η αστυνομία έχει αυτές τις ώρες το δύσκολο ρόλο να ενημερώνει τους πιστούς πως δεν πρέπει να συναθροίζονται έξω από τις εκκλησίες, την ώρα που υπάρχει και δεύτερο «μέτωπο» με ουρές σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές (σ.σ. νωρίτερα σήμερα Μ. Παρασκευή).

Σε πλήρη εξέλιξη, παράλληλα, βρίσκονται και οι έλεγχοι των οχημάτων που επιχειρούν να φύγουν από Θεσσαλονίκη προς όμορους νομούς, με τα μπλόκα σε διόδια Μαλγάρων και Βούλγαρη να ελέγχουν όλα τα οχήματα.

Μεσολάβησε η αστυνομία σε εκκλησία της Λαμίας

Αξίζει να σημειωθεί πως ανά την Ελλάδα υπήρξαν περιστατικά με πιστούς που πήγαν σε εκκλησίες για να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο, παρά τις οδηγίες της κυβέρνησης και της Ιεράς Συνόδου.  

Οι εντολές του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών είναι αυστηρές προς όλους τους ιερείς να τηρηθούν τα μέτρα στο ακέραιο και οι εκκλησίες να είναι κλειστές. Νωρίς το μεσημέρι στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στη Λαμία όταν ο ιερέας τελείωσε την αποκαθήλωση και πήγε να βγει από το ναό ήταν απ΄έξω περίπου 20 πιστοί, οι οποίοι - μόλις άνοιξε την πόρτα ο ιερέας - μπήκαν στο ναό αγνοώντας τις εκκλήσεις του ιερέα και το επιτρόπου.

Αμέσως στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, ενώ ενημερώθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους πιστούς και η πόρτα ξανάκλεισε χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο, σύμφωνα με το lamiareport.gr. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πολλοί ιερείς και επίτροποι βρέθηκαν σε δύσκολη θέση κάνοντας τον αστυνομικό, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που αγνοώντας τις οδηγίες και τα μέτρα θέλησαν να προσκυνήσουν στον Επιτάφιο.

«Εμείς δεν μπορούμε να έχουμε ρόλο αστυνομικού. Σήμερα θα έπρεπε έξω από την Μητρόπολη και άλλους κεντρικούς ναούς να υπάρχει ένας αστυνομικός ώστε να μην αναγκαζόμαστε να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση εμείς με τους πιστούς. Εφαρμόζουμε τις αυστηρές εντολές του Μητροπολίτη μας και όλα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, αλλά ο δικός μας ρόλος δεν είναι κατασταλτικός....», έλεγε ένας από τους ιερείς στο LamiaReport.

Εκκλησίες στο Βόλο άνοιξαν για τους πιστούς

Τα περιοριστικά μέτρα έσπασαν οι υπεύθυνοι στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου στον Βόλο, που αψήφησαν τους περιορισμούς των Αρχών και άνοιξαν την εκκλησία για τους πιστούς. Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, περίοικοι αντιλήφθηκαν την είσοδο πιστών στην εκκλησία σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και ειδοποίησαν την αστυνομία που μετέβη στον Ιερό Ναό. Μέσα υπήρχε οικογένεια με δυο παιδιά, που απομακρύνθηκαν από τους αστυνομικούς και ο ναός έκλεισε. Παράβαση της απαγόρευσης παρατηρείται και στον Άγιο Νεκτάριο Νέας Ιωνίας, όπου κατά διαστήματα ανοίγουν οι πόρτες και μπαίνουν μέσα οι πιστοί για να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο.

Ανοιξε εκκλησία στους Αμπελόκηπους

Ανοιξε για το κοινό -κατά παράβαση των αποφάσεων- ο Ιερός Ναός του Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων στο Γουδή, ο οποίος και έμεινε ανοικτός για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να προσέλθουν οι πιστοί και να προσκυνήσουν. Οι πιστοί σχημάτισαν, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, ουρές στο προαύλιο της εκκλησίας και περίμεναν τη σειρά τους για να προσέλθουν στο εσωτερικό του ναού και να μπορέσουν να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν στον Επιτάφιο.

Πηγή: typosthes.gr
Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια