Θεσσαλονίκη: Πλήθος πιστών έστειλε επιστολή σε Βουλευτές της ΝΔ για να ανοίξουν οι Ναοί

Θεσσαλονίκη: Πλήθος πιστών έστειλε επιστολή σε Βουλευτές της ΝΔ για να ανοίξουν οι Ναοί

Εκατοντάδες ηλεκτρονικά μηνύματα με περιεχόμενο την ίδια επιστολή δέχτηκαν τις τελευταίες ημέρες στα mail τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από την Α’ και Β’ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Αποστολείς των μηνυμάτων ήταν διάφοροι χριστιανοί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την απαγόρευση άσκησης των θρησκευτικών τους καθηκόντων από το κράτος. Στην επιστολή τους, ωστόσο, ευχαριστούν την Πολιτεία για τα μέτρα που έχει λάβει για τον περιορισμό διάδοσης του νέου κορωνοϊού.

Ολόκληρη η επιστολή:

"Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Μέσα στο γενικότερο κλίμα καραντίνας και ανησυχίας σχετικά με την εξέλιξη της νόσου του κορωνοϊού, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε μία σειρά από ζητήματα που μας απασχολούν έντονα ως πιστούς χριστιανούς.

Εκφράζουμε κατ’ αρχήν τις ευχαριστίες μας στην πολιτεία για τα μέτρα που παίρνει, αλλά και την ανύστακτη φροντίδα της για την διασφάλιση της υγείας όλων των πολιτών. Ωστόσο ως μη όφειλε, με τα μέτρα αυτά που λαμβάνονται από την πολιτεία παραβιάζεται η ελευθερία άσκησης της θρησκευτικής λατρείας των πιστών, ειδικά την περίοδο του ΠΑΣΧΑ που είναι η μεγαλύτερη εορτή της χριστιανοσύνης. Με το τρόπο αυτό απαγορεύεται στους πιστούς να τροφοδοτηθούν πνευματικά από την επαφή τους με τους ιερούς ναούς, που αποτελούν το κέντρο της ορθόδοξης λατρείας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν και ισχυρή ψυχολογική υποστήριξη στους εν ανησυχία ευρισκομένους συμπολίτες μας ως σημεία από όπου εκπορεύεται τα αυθεντικό μήνυμα ελπίδας , υπομονής και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Η επιλεκτική αυτή αντιμετώπιση και υποβάθμιση της εκκλησίας υποτιμά τον ρόλο και τη σημασία που έχει διαχρονικά και προσβάλλει την θρησκευτική κληρονομιά και παράδοσή μας, αφού με λίγες κινήσεις και με απόλυτο σεβασμό στα μέτρα ασφαλείας που προτείνουν οι ειδικοί, θα μπορούσε η δυσάρεστη αυτή κατάσταση να αποφευχθεί.

Συγκεκριμένα ζητούμε:

1. Να επιτραπεί το άνοιγμα των εκκλησιών για προσκύνηση σε συγκεκριμένες ώρες τη Μεγάλη Εβδομάδα, με τήρηση των προβλεπομένων αποστάσεων μεταξύ των πιστών. Η ωριμότητα που έχει επιδειχθεί από τον λαό μας στο θέμα αυτό, θα επαναληφθεί κι εδώ.

2.Να επιτραπεί η χρήση καμπάνας και, όπου συνηθίζεται, των μεγαφώνων για αναμετάδοση των ακολουθιών

3. Να προσαρμοσθεί ο ελάχιστος αριθμός των παρόντων εντός του ιερού ναού, κατ' αναλογία με το εμβαδόν του, όπως συμβαίνει και σε άλλους κλειστούς χώρους.

4. Σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες να επιτραπεί η μεμονωμένη προσέλευση για θεία Κοινωνία, τηρουμένων όλων των μέτρων ασφαλείας.

5. Να επιτραπεί στους τοπικούς παράγοντες, που επιθυμούν, να λάβουν μέριμνα ώστε να παραδοθεί το Άγιο Φως χωρίς προσωπική επαφή.

Η ικανοποίηση των παραπάνω προτάσεων από την πλευρά της πολιτείας, χωρίς να θυσιάσει τίποτα στον τομέα της ασφάλειας, θα στηρίξει πνευματικά τον πιστό λαό στη δύσκολη δοκιμασία που διερχόμαστε και θα δείξει ότι η πολιτεία δεν στέκεται απέναντι στην Πίστη, στις παραδόσεις και στις αξίες που κράτησαν όρθιο το Γένος μας σε πολύ δυσκολότερες εποχές".

πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια