Νέος αθλητικός εξοπλισμός σε 36 σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης

Νέος αθλητικός εξοπλισμός σε 36 σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης

Με νέες μπασκέτες, καινούργιες εστίες ποδοσφαίρου και χάντμπολ, δίχτυα βόλεϊ, τραπέζια πινγκ πονγκ, τραμπολίνο και όλο τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό θα ενισχυθούν 36 σχολικά συγκροτήματα, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του δήμου Θεσσαλονίκης, μέχρι το τέλος του 2020.

   Ο διαγωνισμός για την προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού περίπου 250.000 ευρώ, βρίσκεται στην τελική φάση ανοίγματος των προσφορών και ο ανάδοχος που θα προκύψει οφείλει εντός έξι μηνών να εκτελέσει την εγκατάσταση των ειδών στους προβλεπόμενους χώρους.

   Ειδικότερα, ο νέος αθλητικός εξοπλισμός αφορά δώδεκα σχολικά συγκροτήματα, στα γυμναστήρια των οποίων πραγματοποιούνται προπονήσεις αθλητικών συλλόγων, άλλα είκοσι σχολεία όπου προωθείται το πρόγραμμα «ανοιχτές αυλές» και τέσσερα ειδικά σχολεία (το 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το 10ο Ειδικό Νηπιαγωγείο, το 1ο ΕΕΕΕΚ Δήμου Θεσσαλονίκης).

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης είχε προηγηθεί επαφή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού με τους διευθυντές των σχολείων προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες σε αθλητικό εξοπλισμό, που θα είναι σύμφωνος με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα διαθέτει πιστοποιητικό και θα πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και υγείας.

   «Με το νέο εξοπλισμό θέλουμε να δώσουμε ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά όσον αφορά τον αθλητισμό. Να βελτιώσουμε το περιβάλλον στο οποίο περνούν πολλές ώρες της ημέρας, να ενδυναμώσουμε τις συνθήκες γυμναστικής και μάθησης. Επιθυμία μας είναι τα παιδιά να αθλούνται στις αυλές των σχολείων κάτω από σύγχρονες και προπάντων ασφαλείς συνθήκες», είπε ο κ. Λεκάκης.

   Πλην των τεσσάρων ειδικών σχολείων, τα υπόλοιπα 32 που θα εξοπλιστούν μέχρι το τέλος του χρόνου είναι τα ακόλουθα: 64ο Δημοτικό & 30 Γυμνάσιο, 1ο Δημοτικό Τριανδρίας, το 31ο, 79ο, 53ο, 17ο, 3ο, 15ο & 69ο, 24ο, 55ο, 21ο, 92ο, 16ο, 83ο, 77ο Δημοτικά Σχολεία, το 14ο, 3ο, 20ο, 31ο, 11ο ΓΕΛ, το 4ο Γυμνάσιο, το 1ο Γυμνάσιο Ανω Τούμπας, το Δ.Σ. Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και το Πειραματικό ΑΠΘ.

   Η προμήθεια και εγκατάσταση των ειδών του αθλητικού εξοπλισμού θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια