Ο ρόλος της Θεσσαλονίκης στην επόμενη μέρα του κορωνοϊού- Τηλεδιάσκεψη Ζέρβα, Γεωργιάδη και Πιερρακάκη

Ο ρόλος της Θεσσαλονίκης στην επόμενη μέρα του κορωνοϊού- Τηλεδιάσκεψη Ζέρβα, Γεωργιάδη και Πιερρακάκη

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ανάμεσα στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα, τον υπουργό Ανάπτυξης Ά. Γεωργιάδη, τον υπουργό  Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη και την επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μ. Αντωνίου.

Κεντρικό θέμα της τηλεδιάσκεψης που διήρκεσε περίπου 1 ώρα ήταν αφ’ ενός οι ανάγκες και οι προτεραιότητες της επόμενης ημέρας τόσο σε επίπεδο της Δημόσιας Διοίκησης όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αφ΄ ετέρου οι προοπτικές της Θεσσαλονίκης σε αυτό το νέο περιβάλλον.

Ειδικότερα οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών ( κρατικών και αυτοδιοικητικών) και στην ενίσχυση των βασικών υποδομών ώστε να στηριχθούν επαρκώς όλες οι πρωτοβουλίες και δράσεις που θα ικανοποιούν τις ανάγκες που προέκυψαν.


Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα της Θεσσαλονίκης, ενεργό παραμένει το σχέδιο μετατροπής της πόλης σε κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας καθώς κρίθηκε ότι μία τέτοια εξέλιξη μπορεί να συμβάλλει προωθητικά στον εθνικό στόχο της ψηφιακής μετάβασης. Ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Θεσσαλονίκη την επόμενη ημέρα είναι διακριτός και βαρύνουσας σημασίας – οι αναπτυξιακές ευκαιρίες που είχαν προκύψει πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο ώστε να οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης να περιοριστούν.

πηγή: karfitsa.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια