Πάσχα στο σπίτι και χωρίς ΙΧ

Πάσχα στο σπίτι και χωρίς ΙΧ

Το σενάριο για απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων εξετάζει η κυβέρνηση

Σχέδιο για «Πάσχα χωρίς ΙΧ» επεξεργάζεται η κυβέρνηση, θέλοντας να εξασφαλίσει πως δεν θα υπάρξουν μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για το καθιερωμένο αρνί.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή»: «Το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων το βράδυ της Ανάστασης και ανήμερα το Πάσχα εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να τηρηθούν απαρεγκλίτως τα μέτρα που έχουν τεθεί για την ανάσχεση του κορωνοϊού κατά την τρέχουσα και πλέον κρίσιμη φάση.

Εάν το μέτρο τελικώς υιοθετηθεί, θα τεθεί σε ισχύ από τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, οπότε και κλείνουν τα καταστήματα.

Ενδεικτική του προβληματισμού που αναπτύσσεται στο Μέγαρο Μαξίμου είναι η χθεσινή αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος αναφερόμενος στο Μεγάλο Σάββατο και στην Κυριακή του Πάσχα είπε πως δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για να γιορτάσουμε μαζί. Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την κόπωση των πολιτών από τα μέτρα και εάν η απόφαση ληφθεί θα είναι η τελευταία πριν από τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιορισμών, από τον Μάιο».

Επιχείρηση «πασχαλινό τραπέζι» από την ΕΛ.ΑΣ

Παράλληλα, η αστυνομία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ θέτει σε εφαρμογή όλη την Μεγάλη Εβδομάδα τρία ειδικά επιχειρησιακά σχέδια για την αποφυγή του συνωστισμού και την τήρηση του μέτρου περιορισμού των μετακινήσεων.

ΤηνΜεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή θα τεθεί σε εφαρμογή η επιχείρηση ναός, καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται «αντάρτικο» στις απαγορεύσεις της περιφοράς του Επιταφίου και της λήψης της Θείας Κοινωνίας, όπως συνέβη πρόσφατα σε Κουκάκι και Κέρκυρα. Έτσι προβλέπονται αυξημένες περιπολίες έξω από ναούς και έλεγχοι διαδικτυακών συνδέσμων για μαζικά καλέσματα πιστών όπως είχαμε δει το προηγούμενο διάστημα.Μεταξύ άλλων, το σχέδιο περιλαμβάνει αυξημένες περιπολίες σε καταστήματα τροφίμων. Στα κρεοπωλεία, τις λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ θα υπάρξει αύξηση των περιπολιών για την τήρηση των αποστάσεων και την αποτροπή των ληστειών καθώς θα υπάρχει συσσώρευση μεγάλων χρηματικών ποσών σε καταστήματα τροφίμων.

Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα λάβει χώρα η επιχείρηση... οβελίας και θα περιλαμβάνει αυστηρούς ελέγχους για μεγάλες οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιδιώκουν να αποτρέψουν μία μεγάλη πασχαλινή έξοδο εντός της πόλης και θα γίνονται στοχευμένες παρεμβάσεις με συστάσεις για συγκεντρώσεις σε αυλές και ταράτσες.

πηγή: ΣΚΑΪ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια