Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Εξοπλίζει με 24 κρεβάτια ΜΕΘ τα νοσοκομεία και με διαγνωστικά τεστ το ΑΠΘ

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Εξοπλίζει με 24 κρεβάτια ΜΕΘ τα νοσοκομεία και με διαγνωστικά τεστ το ΑΠΘ

Με 24 κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας εξοπλίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας, μετά από σχετικό αίτημα των Υγειονομικών Περιφερειών και προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Παράλληλα ενισχύει το εξειδικευμένο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του ΑΠΘ με σύστημα ταχείας εκτέλεσης PCR και διαγνωστικά τεστ, ώστε να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι στα δείγματα για τον κορονοϊό στην Κεντρική Μακεδονία.

Οι σχετικές αποφάσεις εγκρίθηκαν σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας και τις ανακοίνωσε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τους επικεφαλής των παρατάξεων για τα μέτρα που πήρε η Περιφέρεια από την αρχή της κρίσης ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ανοιχτός στην κατάθεση προτάσεων εκ μέρους τους στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ερωτήματα τέθηκαν από την πλευρά των παρατάξεων ενώ δόθηκαν απαντήσεις από τους αντιπεριφερειάρχες.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια