Αρτοποιοί Θεσσαλονίκης: Μέχρι και 70% μειώθηκαν τα έσοδα των φούρνων

Αρτοποιοί Θεσσαλονίκης: Μέχρι και 70% μειώθηκαν τα έσοδα των φούρνων

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους αρτοποιούς της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών «Προφήτης Ηλίας», Έλσα Κουκουμέρια αυτό το Πάσχα λόγω κορωνοϊού και καραντίνας, είναι το γεγονός ότι επειδή παράγουν κάθε μέρα και δεν δουλεύουν με στοκ, δεν ξέρουν πότε θα βγει ο καθένας να ψωνίσει και σε τι ποσότητες, με αποτέλεσμα πολλά προϊόντα΄άλλοτε να περισσεύουν και άλλοτε να εξαντλούνται κατευθείαν.

«Η περίοδος του Πάσχα είναι η πιο δυνατή για τα αρτοποιεία» εξήγησε στο ThessToday η κ. Κουκουμέρια και πρόσθεσε ότι φέτος αυτή έχει χαθεί. Αρκετοί προτιμούν να φτιάξουν σπίτι τους ψωμί ή αρτοποιήματα και αυτό φαίνεται από την εξάντληση της μαγιάς από τα σούπερ μάρκετ, κάτι που δεν έχει ξανά συμβεί!

«Υπάρχει μια μείωση της τάξεως του 70%, γιατί ο κόσμος ψωνίζει από εμάς μόνο ψωμί αυτές τις μέρες, καθώς έχουν κοπεί οι επισκέψεις και η αγορά είναι κλειστή, με τις συνήθειες του κόσμου να έχουν αλλάξει» τόνισε η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών «Προφήτης Ηλίας».

Το κομμάτι των παραγγελιών είναι επίσης πεσμένο, με τις περισσότερες να υπάρχουν για το Μεγάλο Σάββατο και όχι για την Μεγάλη Πέμπτη όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, λόγω του εθίμου της νονάς και της λαμπάδας, υποστήριξε η Έλσα Κουκουμέρια.

Μια κίνηση που συγκινεί, είναι η παράδοση προϊόντων στις ευπαθείς ομάδες, καθώς και σε όσους δεν μπορούν ή δε θέλουν να βγουν από το σπίτι, από τους αρτοποιούς χωρίς καμία επιπλέον χρέωση και χωρίς ελάχιστη τιμή παραγγελίας, όπως ανέφερε η κ. Κουκουμέρια.

«Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Στα σούπερ μάρκετ έχει αύξηση 152% αύξηση το αλεύρι οικιακής χρήσης και 50% το ψωμί μακράς διάρκειας. Όλα αυτά άμα τα αθροίσουμε, δείχνουν ότι και στον φούρνο τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται», υπογράμμισε η ίδια αναφερόμενη στην άποψη πως ένας φούρνος συντηρείται μόνο από αυτό. «Μακάρι να τελειώσει γρήγορα αυτή η ιστορία, γιατί όσο πρόβλημα μπορεί να φέρει στην υγεία, άλλο τόσο θα φέρει και στην οικονομία», κατέληξε η Έλσα Κουκουμέρια.

Πηγή: thesstoday.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια