Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν όψη οι δρόμοι την Μεγάλη Εβδομάδα

Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν όψη οι δρόμοι την Μεγάλη Εβδομάδα

Ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωράει τα έργα εν μέσω καραντίνας

Ο δήμος Θεσσαλονίκης με συνεχείς παρεμβάσεις στον αστικό ιστό συνεχίζει και τις τελευταίες ημέρες να εργάζεται πυρετωδώς, θέλοντας να «εκμεταλλευτεί» την περιορισμένη κυκλοφορία στους δρόμους, λόγω της «καραντίνας» για τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, η συντήρηση και βελτίωση των υποδομών της πόλης είναι η εντολή του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και τα υπηρεσιακά στελέχη της διεύθυνσης Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και ο Τεχνικός Σύμβουλος του Δημάρχου, Δημήτρης Μήτρου, συντονίζουν σχέδιο πολλαπλών παρεμβάσεων ώστε να την υλοποιήσουν με την αξιέπαινη συμβολή του εργατοτεχνικού προσωπικού.

Η επιλογή είναι σαφής από πλευράς Ζέρβα: αξιοποίηση του διαστήματος αυτού της περιορισμένης κυκλοφορίας προς όφελος της πόλης. Εργασίες που μπορούν και πρέπει να γίνουν, γίνονται άμεσα και κατά προτεραιότητα ώστε να μην υπάρξει καθόλου «χαμένος χρόνος».

Ειδικότερα, μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί τα εξής

  • Το τμήμα Ηλεκτρολογικού πραγματοποίησε αλλαγή καμένων λαμπτήρων στη Νέα Παραλία, στο Λευκό Πύργο.
  • Το τμήμα Οδοποιίας ολοκλήρωσε πρώτη φάση εργασιών αποκατάστασης οδοστρώματος στην οδό Αγγελάκη, στην οδό Εθνικής Αμύνης στο ύψος του Νοσοκομείου Γεννηματά και στην λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου.
  • Παράλληλα συνεχίζονται οι μικροεπεμβάσεις συντήρησης στο οδικό δίκτυο, τα πεζοδρόμια και το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού όλων των δημοτικών κοινοτήτων και με επείγον έγγραφό της η Δ/νση Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων ζήτησε από τα τοπικά συμβούλια να της αποστείλουν επικαιροποιημένα αιτήματα για άμεσες παρεμβάσεις, υποδεικνύοντας ενδεικτικά την προτεραιότητα υλοποίησής τους.

Μάλιστα, πέραν αυτών, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνει αντικατάσταση οδοστρωμάτων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας από την οδό Ίωνος Δραγούμη.

Τέλος, μετά το Πάσχα το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας θα προχωρήσει στη δημοπράτηση έργων όπως  οιολοκληρωμένες αστικές παρεμβάσεις στις γειτονιές, η κατασκευή δικτύων ποδηλατοδρόμων και η ολοκλήρωση των έργων του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και της υπογειοποίησης των δικτύων του.Επιπλέον, τηρώντας τα έκτακτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, συνεχίζονται οι εργασίες στα περισσότερα εργοτάξια των υπό εκτέλεση εργολαβιών, ενώ την Παρασκευή (10/4) ο Κωνσταντίνος Ζέρβας πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο ανάπλασης στην οδό Μ. Αλεξάνδρου στο πάρκο Ξαρχάκου.

Όπως τονίζουν κύκλοι του δημάρχου Ζέρβα, το σχέδιο της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία της των απαραίτητων υποδομών για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, παρά την έκτακτη κατάσταση.

Δείτε φωτογραφίες από τις παρεμβάσεις του δήμου Θεσσαλονίκης.

dromoi-erga-thessaloniki-2.jpgdromoi-erga-thessaloniki-1.jpgdromoi-erga-thessaloniki-3.jpgdromoi-erga-thessaloniki-4.jpgdromoi-erga-thessaloniki-5.jpgdromoi-erga-thessaloniki-6.jpgdromoi-erga-thessaloniki-7.jpgdromoi-erga-thessaloniki-8.jpgdromoi-erga-thessaloniki-10.jpgdromoi-erga-thessaloniki-11.jpgdromoi-erga-thessaloniki-12.jpg

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια