Θεσσαλονίκη: Τσουρέκια και πασχαλινά αυγά στην πόρτα σας

Θεσσαλονίκη: Τσουρέκια και πασχαλινά αυγά στην πόρτα σας

Αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία προσπαθούν να προσαρμοστούν και να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα που έχει φέρει ο κορωνοϊός, ώστε να μπορούν να προμηθεύσουν τους καταναλωτές με το πασχαλινό τσουρέκι.

Πασχαλινά τσουρέκια, σοκολατένια αυγά και κουνέλια ετοιμάζονται στα εργαστήρια των ζαχαροπλαστείων και των αρτοποιιών της Θεσσαλονίκης ενόψει Πάσχα. Φέτος όμως, η αγοραστική κίνηση διαφέρει αισθητά λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας και των μέτρων περιορισμού για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας από τον θανατηφόρο ιό. 

«Ό,τι έχει μείνει στην αγορά, αγκομαχάει. Είναι ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό για εμάς το Πάσχα, δεν ξέρουμε τι θα γίνει, πολλοί είναι οι συνάδελφοι που έχουν ξεκινήσει να κάνουν διανομή στο σπίτι, να παίρνουν παραγγελίες. Προσπαθούμε να έχουμε κάποιον αριθμό όσον αφορά πόσα τσουρέκια θα πρέπει να ετοιμάσουμε. Ελπίζουμε την επόμενη εβδομάδα να έχουμε κάποια καλύτερη εικόνα» αναφέρει η Έλσα Κουκουμέρια, πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης.

Η περίοδος του Πάσχα για τα αρτοποιεία είναι κατ’ εξοχήν  μια πολύ καλή περίοδος, καθώς θεωρείται η τελευταία της σεζόν που έχουν πολλή δουλειά. «Φέτος, όλα είναι περίεργα, οπότε περίεργη είναι η ζήτηση και η κατανάλωση. Οπωσδήποτε, θα έχει πολύ μεγάλη διαφορά από πέρσι, ελπίζουμε να μην πολύ άσχημα» συμπληρώνει η κ. Κουκουμέρια.

Από την πλευρά του ο κ. Μάριος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσ/νικης και αντιπρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσ/νικης, τονίζει πως η αγοραστική κίνηση είναι ακόμα χαλαρή και ευελπιστούν σε καλύτερη εικόνα τη Μεγάλη Εβδομάδα. «Από τη στιγμή που δεν πρόκειται να πάει κάπου ο κόσμος και να γιορτάσει σε παρέες ο τζίρος στα ζαχαροπλαστεία αναμένεται να είναι πάρα πολύ χαμηλός, με πτώσεις που θα ξεπεράσουν το 60%» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο GRTimes και προσθέτει πως όλα τα ζαχαροπλαστεία έχουν ενεργοποιήσει τις παραδόσεις κατ’ οικον και ευελπιστούν ότι αυτός ο τρόπος θα συμβάλει ώστε να κινηθεί η αγοραστική κίνηση εν όψει Πάσχα. 

Όπως εξηγεί ο κ. Χρήστος Παπασωτηρίου, ιδιοκτήτης των ομώνυμων ζαχαροπλαστείων, εδώ και λίγες μέρες που έχει ξεκινήσει η διανομή κατ’ οικον, υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο. «Ξεκίνησε από την Τρίτη η παραγωγή για το πασχαλιάτικο τσουρέκι. Ήδη έχουμε παραγγελίες που αφορούν για παράδοση κοντά στο Πάσχα. Παραγγέλνουν από τώρα για να τα παραλάβουν Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή» αναφέρει ο κ. Παπασωτηρίου.

Τονίζει πάντως πως οι πελάτες είναι ακόμα κάπως διστακτικοί και «μουδιασμένοι» λόγω των εξελίξεων, ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που τηλεφωνούν και ρωτούν τι δώρα μπορούν να κάνουν στα βαφτιστήρια τους, εκτός από το πασχαλινό τσουρέκι.

Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος, είναι ο δημιουργός των διαφορετικών σοκολατένιων λαγών, που νικάνε τον κορωνοϊό φορώντας μάσκες, γάντια και σύριγγα με δόση σοκολάτας!

Θεσσαλονίκη: Τσουρέκια και πασχαλινά αυγά στην πόρτα σας, φωτογραφία-1

Εκτός από τον σοκολατένιο λαγό με την μάσκα, ο κ. Παπαδόπουλος αποκαλύπτει ότι ετοιμάζουν το τσουρέκι «Μένουμε στο Σπίτι», όπου αύριο θα εμφανιστεί στη βιτρίνα του ζαχαροπλαστείου για πρώτη φορά. «Μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε ο λαγός, προτρέπουμε τον κόσμο με ένα γλυκό τρόπο να μείνει στο σπίτι» αναφέρει.

«Θέλουμε να ζητήσουμε από τον κόσμο να τιμήσει τα ζαχαροπλαστεία της γειτονιάς του. Όλοι προσπαθούμε να έχουμε τις καλύτερες δυνατές τιμές» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος

πηγή: grtimes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια