Θεσσαλονίκη: Το ΚΘΒΕ ράβει 100 στολές για το ΑΧΕΠΑ

Θεσσαλονίκη: Το ΚΘΒΕ ράβει 100 στολές για το ΑΧΕΠΑ

Ενώ θα ετοιμάσει και 500 υφασμάτινες μάσκες για ιδρύματα της πόλης στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Το κοινωνικό του πρόσωπο δείχνει για ακόμη μια φορά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Αυτή τη φορά δεν αφορά σε παραστάσεις, αλλά σε παροχή ειδών ατομικής προστασίας σε γιατρούς, νοσηλευτές, αλλά και σε ιδρύματα που έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη θα έχει παραδώσει 100 στολές στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, και μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα θα οριστικοποιηθεί σε ποια ιδρύματα θα παραδοθούν οι 500 υφασμάτινες μάσκες που θα έχει ράψει.

«Η ιδέα ξεκίνησε από αντίστοιχη πρωτοβουλία που έλαβε πριν μερικές μέρες το Εθνικό Θέατρο», εξήγησε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο Προϊστάμενο του Τμήματος Εργαστηρίων & Σκηνών του ΚΘΒΕ κ. Στέλιος Τζολόπουλος.

«Με κάλεσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου κ. Νίκος Κολοβός και με ρώτησε τι ανάλογο μπορεί να κάνει το θέατρό μας. Απευθύνθηκα στην συντονίστρια του τμήματος Ραπτριών του ΚΘΒΕ κυρία Ζωή Βλάχου κα την ρώτησα πού θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε για να βρούμε τα κατάλληλα υφάσματα και υλικά για να ξεκινήσουμε να ράβουμε στολές και μάσκες. Οι μάσκες έχουν διπλό ύφασμα και οι στολές είναι από ύφασμα μιας χρήσης. Παράλληλα ο κ. Κολοβός απευθύνθηκε στο ΑΧΕΠΑ και επικοινώνησε με τον κ. Ριζόπουλο που εκπροσώπησε το νοσοκομείο. Εκείνος του ζήτησε να δει δύο στολές για να τις εγκρίνει. Χθες το μεσημέρι πήραμε την έγκριση του νοσοκομείου. Και μάλιστα μας έδωσαν και συγχαρητήρια για την ποιότητα της κατασκευής. Οπότε θα προχωρήσουμε στην ραφή 100 στολών υφασμάτινων. Όσον αφορά τις μάσκες επειδή είναι υφασμάτινες δεν καλύπτουν τα πρότυπα ασφαλείας για να χρησιμοποιηθούν από γιατρούς και νοσηλευτές στις ΜΕΘ. Είναι όμως πλενόμενες και μπορούν να αποστειρωθούν, και θα τις προωθήσουμε σε ιδρύματα που τις έχουν ανάγκη. Συνολικά θα ραφτούν μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη 500 μάσκες».

Να τονίσουμε πως όλη αυτή η πρωτοβουλία γίνεται και χάρη στην άοκνη εργασία και στον εθελοντισμό του Ενδυματολογικού Τμήματος του ΚΘΒΕ.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια