Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Στα μέσα Μαΐου θα ξέρουμε για χαλάρωση των μέτρων

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Στα μέσα Μαΐου θα ξέρουμε για χαλάρωση των μέτρων

Από τα μέσα Μαΐου θα μπορέσει η κυβέρνηση και οι ειδικοί να εξετάσουν το ζήτημα της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων κοινωνικής απόσταση για την ανάσχεση της διάδοσης του κορονοϊού, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Ήδη αναλύουμε και είμαστε αισιόδοξοι με τα δεδομένα. Πρέπει να έχουμε υπομονή μέχρι το τέλος του μήνα που θα αρχίσουμε να εξετάζουμε τα δεδομένα και αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο θα συμμορφωθεί ο κόσμος. ‘Ηδη μέσα στον Μάιο πιστεύω ότι θα εξετάζουμε ποια μέτρα μπορούμε να πάρουμε πίσω», είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Θα ήθελα να ακούσουμε τους ειδικούς και να δούμε τα μοντέλα μας. Ας μην προτρέχουμε να δούμε τι θα κάνουμε το Μάιο και δημιουργούμε πρόωρες προσδοκίες. Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί εντυπωσιακά και γι’ αυτό βλέπουμε την ικανοποιητική εξέλιξη της νόσου στη χώρα μας», υποστήριξε. 

Παράλληλα τόνισε ότι ο ΕΟΔΥ συνεχίζει τις ιχνηλατήσεις και «σπάει» καθημερινά αλυσίδες μετάδοσης του ιού. Από το Μάιο οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα, θα ξεκινήσουν τις επιδημιολογικές μελέτες σε όλη τη χώρα και θα προχωρά σε τεστ του πληθυσμού, κυρίως αντισωμάτων.

 Πηγή: ethnos.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια