Κορωνοϊός: Τα κρούσματα σε γιατρούς και νοσηλευτές στην Ελλάδα -Τι είπε ο Τσιόδρας

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα σε γιατρούς και νοσηλευτές στην Ελλάδα -Τι είπε ο Τσιόδρας

Ο αριθμός, σε σχέση με άλλα κράτη είναι μικρός, με το θετικό στοιχείο να είναι, όπως τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην χθεσινή ενημέρωση στα ΜΜΕ, πως κανείς δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε στα χέρια του, 245 άτομα πήραν ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού πήρε αναρρωτική άδεια, ενώ 101 άτομα τέθηκαν σε απομόνωση. Ο αριθμός αυτός ωστόσο, είπε πως δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Είναι ένας σημαντικός αριθμός που περιλαμβάνει και ανθρώπους που εξετέθησαν στην αρχική φάση της επιδημίας και εκτός νοσοκομείου στην κοινότητα, αλλά και κάποιους εργαζόμενους που εξετέθησαν στην κοινότητα. Ευτυχώς δεν έχουμε απώλειες. Είχαμε ένα θάνατο αρχικά, έναν 68χρονο σε ένα μαιευτήριο, ο οποίος δεν ήταν γνωστή επαφή κρούσματος, αλλά σε σχέση με άλλες χώρες, είμαστε πολύ καλά και σε αυτό το επίπεδο», σχολίασε ο κ. Τσιόδρας και για άλλη μία φορά εκθείασε το υγειονομικό προσωπικό.

«Αλλά οι υγειονομικοί, όπως σας είπα και χθες, είναι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή, εκτίθενται συνέχεια, αναμένονται κρούσματα σε αυτούς. Γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό το ότι έχει υιοθετηθεί και από την Επιτροπή μας, ένα πρωτόκολλο προφύλαξης μαζί με τα προστατευτικά μέτρα που οφείλουν να τηρούν, αλλά πρέπει να γνωρίζουν και αυτοί, όπως και όλοι μας, ότι κινδυνεύεις να εκτεθείς και στην κοινότητα αν δεν τηρείς τα μέτρα φυσικής απόστασης και κοινωνικής απομάκρυνσης. Πολλά από τα κρούσματα, αφορούσαν και στην πρώτη περίοδο, που είχαν επαφές στην κοινότητα και όταν δεν ήταν ακόμα σε πολλή επαγρύπνηση ο κόσμος για την επαφή στην κοινότητα με κρούσματα του ιού».

Πηγή: iefimerida.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια