Δήμος Καλαμαριάς: Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για μαθητές

Δήμος Καλαμαριάς: Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για μαθητές

Η ταχύτατη εξάπλωση του κορονοϊού covid-19 που έχει πάρει τη μορφή πανδημίας, έχει μεταβάλλει άρδην την καθημερινότητα όλων μας. Τα αυστηρά αλλά απολύτως αναγκαία μέτρα πρόληψης και περιορισμού της διάδοσης του ιού είχαν ανάλογες επιπτώσεις και στις μαθητικές κοινότητες όλων των βαθμίδων, με το κλείσιμο των σχολείων και των φροντιστηρίων, δημιουργώντας πρόσθετο άγχος σε αυτούς και στις οικογένειές τους που επιτείνεται ακόμη περισσότερο καθώς δεν είναι ορατό το χρονικό σημείο επανέναρξης των μαθημάτων.

Ταυτόχρονα, η χρήση ψηφιακών και διαδικτυακών τεχνολογιών στη μάθηση, εκπαίδευση και κατάρτιση που δεν ήταν τόσο διαδεδομένη και αντιμετωπίζονταν με επιφυλακτικότητα, αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη και το Υπουργείο Παιδείας οργάνωσε εκτάκτως, την από μέρους των σχολικών μονάδων τηλε-εκπαίδευση.

Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς, θέλοντας να υποβοηθήσει την προσπάθεια  των σχολείων και να δώσει μια πρόσθετη δυνατότητα στα παιδιά των συμπολιτών  να συνεχίσουν χωρίς εμπόδια τη μελέτη τους για να καταφέρουν να βγουν από αυτή την δύσκολη περίοδο με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες, ήρθε σε επαφή με εταιρεία on line φροντιστηρίου για την παροχή εξ αποστάσεως μαθημάτων. 

          Η εταιρεία «ΑΡΝΟΣ ΕΠΕ» έχει δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με διδασκαλία σε βίντεο για τη Θεωρία, Μεθοδολογία & τις Ασκήσεις που διαθέτει προς τους μαθητές όλων των βαθμίδων και τους φοιτητές.  Επιπλέον, εξασφαλίζει την άμεση επικοινωνία μέσω chat για επίλυση αποριών και τη δυνατότητα on line αξιολόγησης και υπόδειξης των δυνατοτήτων και αδυναμιών του μαθητή. Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόστηκε επί τρεις συνεχείς σχολικές χρονιές (από το 2014 μέχρι το 2017) γνωρίζοντας μεγάλη αποδοχή από τους μαθητές της Καλαμαριάς.

Μετά από συνεννόηση με το on line φροντιστήριο ΑΡΝΟΣ ανταποκρινόμενοι στις δύσκολες συνθήκες δημόσιας Υγείας αλλά και τις εκπαιδευτικές ανάγκες της χώρας, απευθύνουμε μια εκπαιδευτική πρόταση που περιλαμβάνει τις παρακάτω παροχές εντελώς δωρεάν για τους μαθητές του Δήμου Καλαμαριάς:

  • Υπηρεσία με εκπαιδευτικό υλικό και  Video – Διδασκαλία
  • Στοχευμένα επαναληπτικά μαθήματα μέσω ολιγόλεπτων βίντεο, που αφορούν τη διδακτέα ύλη και ανταποκρίνονται στις ανάγκες επανάληψης των μαθητών.

Τα επαναληπτικά βίντεο αφορούν στα ακόλουθα μαθήματα:

  • Μαθηματικά (Ε΄ & Στ΄ Δημοτικού, Α,Β,Γ τάξεων του Γυμνάσιου και Α, Β΄ Λυκείου)
  • Γλώσσα (Ε΄ & Στ΄ Δημοτικού, Α,Β,Γ τάξεων του Γυμνάσιου και Α, Β΄ Λυκείου)
  • Φυσική (Α, Β΄ Λυκείου)

Πιο συγκεκριμένα, θα προσφερθούν δωρεάν κωδικοί πρόσβασης στα μαθήματα των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, σε όλους τους μαθητές Γυμνασίου και στους μαθητές των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου που (μέσω των γονέων τους) θα υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στο  link:

https://forms.gle/Leup3Nyc6TFmiZmE6

Οι ενδιαφερόμενοι για συμπληρωματικές πληροφορίες μπορούν  να απευθύνονται στην τηλεφωνική  γραμμή  2313 314 170

πηγή: kalamaria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια