Γυναίκα περιγράφει πώς βγήκε νικήτρια μετά από μάχη 23 ημερών με τον κορονοϊό

 Γυναίκα περιγράφει πώς βγήκε νικήτρια μετά από μάχη 23 ημερών με τον κορονοϊό

Την περιπέτειά της αφηγήθηκε μία γυναίκα που έδωσε τη μάχη με τον κορονοϊό και βγήκε νικήτρια μετά από 23 μέρες.

Η Αθηνά Κωνσταντίνου μίλησε για τη δοκιμασία που πέρασε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, περιγράφοντας τα στάδια της ασθένειας αλλά και τη δική της ψυχολογία.

«Εγώ αρρώστησα στις 13 Μαρτίου. Έγινε πάρα πολύ γρήγορα, τα συμπτώματα εξελίχθηκαν μέσα σε 1,5 ώρα. Είχα κρυάδες, είχα πονοκέφαλο και αμέσως ανέβασα πυρετό» είπε η κ. Κωνσταντίνου για το πώς της εμφανίστηκε η ασθένεια. «Απομονώθηκα αμέσως μετά από εντολές της προσωπικής μου γιατρού και επί 10 μέρες είχα πολύ υψηλό πυρετό».

Η γυναίκα κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει από τα συμπτώματα.

«Ακόμη και τώρα ψάχνω από πού κόλλησα. Δεν ξέρω κανέναν που να είχα έρθει σε επαφή και να είχε νοσήσει. Είχα την τύχη να μπορέσω να φέρω έναν μικροβιολόγο στο σπίτι μου και έκανα το τεστ αμέσως. Η θετική απάντηση μου ήρθε το επόμενο πρωί».

Η κ. Κωνσταντίνου μίλησε για τα συμπτώματα που της παρουσιάστηκαν: «Έκανα αμέσως ένα 38,2, είχα κρυάδες, πονοκέφαλο και αμέσως ήρθαν οι πόνοι στο σώμα, οι οποίοι κράτησαν πολύ καιρό. Τις 10 μέρες που είχα υψηλό πυρετό και μετά όταν είχα δέκατα. Κράτησαν περίπου 12-13 μέρες».

Όλο το διάστημα της ασθένειας η γυναίκα επικοινωνούσε με τον ΕΟΔΥ για να λάβει οδηγίες σχετικά με το πώς πρέπει να την αντιμετωπίσει.

«Με τον ΕΟΔΥ είχα, προς έκπληξή μου, πολύ συχνή επαφή. Όλοι οι γιατροί με συμβούλευαν, ειδικά την 8η, 9η μέρα που νόμιζα ότι τελειώνει, έγινε μία κοιλιά και ξανανέβασα πυρετό. Ειλικρινά τότε τρόμαξα πάρα πολύ».

Η κ. Κωνσταντίνου είναι παντρεμένη με 2 παιδιά και αναγκάστηκε να θέσει τον εαυτό της σε αυστηρή απομόνωση.

«Απομονώθηκα στο σαλόνι του σπιτιού, ο άντρας μου και τα παιδιά μου έμειναν έξω. Ευτυχώς δεν κόλλησε κανένας. Βρισκόμουν σε πραγματική απομόνωση. Έβγαινα μόνο για να πάω στο μπάνιο φορώντας γάντια και μάσκα και το φαγητό μου ερχόταν στην πόρτα από κάτω».

Η γυναίκα αναφέρθηκε και στη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε: «Έπαιρνα μόνο παρακεταμόλη. Ευτυχώς ο οργανισμός μου αντιδρούσε και έπεφτε ο πυρετός. Μάλιστα στις 12-13 μέρες είχα και απώλεια όσφρησης και γεύσης. Με την όσφρησή μου τώρα είμαι στο 60%. Ευτυχώς δεν είχα δύσπνοια και κανένα αναπνευστικό πρόβλημα».

Μετά από 23 μέρες η κ. Κωνσταντίνου έκανε πάλι το τεστ και βγήκε αρνητικό.

«Νιώθω μια αρκετά μεγάλη αδυναμία, είμαι κάθε μέρα και καλύτερα. Από τον ΕΟΔΥ μου είπαν ότι στη φυσιολογική μου κατάσταση θα επανέλθω σε 2,5 με 3 βδομάδες. Πηγαίνω όπως με πάει το σώμα μου».

Η γυναίκα μίλησε και για την ψυχολογία της την περίοδο της ασθένειας:

«Η ψυχολογία ήταν το πιο σοβαρό. Τα στοιχεία ακόμη για τον κορονοϊό δεν ήταν πολλά και αυτό μου δημιουργούσε μια αρκετά μεγάλη ανασφάλεια. Όσο περνούσαν οι μέρες και έρχονταν νεότερα, αισθανόμουν καλύτερα, αλλά η απομόνωση φέρνει πολλά διαφορετικά κύματα ψυχολογίας. Ένιωσα και φόβο, ένιωσα και ανασφάλεια, ένιωσα και απειλή βέβαια. Αλλά πίστευα ότι όλα θα πάνε καλά. Να σκέφτεται ο καθένας ότι θα το νικήσω. Θα το νικήσουμε πιστεύω έτσι και αλλιώς».

πηγή: newsbeast.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια