Κορωνοϊός: Η ημερομηνία «ορόσημο» για απαγορεύσεις - καταστήματα

Κορωνοϊός: Η ημερομηνία «ορόσημο» για απαγορεύσεις - καταστήματα

Το μεγάλο στοίχημα του Πάσχα και ο κρίσιμος Απρίλιος θα κρίνουν και την πορεία των περιοριστικών μέτρων της Ελλάδας κατά του κορωνοϊού. Η ημερομηνία «ορόσημο» είναι η 27η Απριλίου, καθώς τότε θα ξέρουμε πότε θα αρχίσει η σταδιακή άρση των μέτρων, με μεγάλο ζητούμενο την πιστή τήρησή τους έως τότε.

Άπαξ και κερδηθεί το στοίχημα του Πάσχα, τότε στις 27 Απριλίου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα της επόμενης ημέρας για τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, τα εμπορικά καταστήματα και τα σχολεία.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή»: «Συγκρατημένη αισιοδοξία πως αν τηρηθούν πιστά τα μέτρα έως το τέλος του Απριλίου, τότε θα αρχίσει τον Μάιο η μερική άρση των υφιστάμενων περιορισμών, εκφράζεται πλέον από τα κυβερνητικά στελέχη. Χαρακτηριστικά τα όσα είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υπογράμμισε πως «μένοντας σπίτι τον Απρίλιο, είναι στο χέρι μας τον Μάιο να χαρούμε τα πρώτα αποτελέσματα της υπεύθυνης στάσης μας».

Ορόσημο θεωρείται η 27η Απριλίου, η ημερομηνία έως την οποία έχουν επεκταθεί μέχρι τώρα τα μέτρα. Τότε, αν δεν έχει αλλάξει κάτι προς το χειρότερο, αναμένεται να ανακοινωθεί το πρώτο χρονικό ορόσημο άρσης κάποιων μέτρων εντός του Μαΐου, αλλά και ποια θα είναι αυτά.

Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση στις κλειστές συσκέψεις του Μαξίμου για την πρώτη φάση άρσης των μέτρων έχει αρχίσει, με επίκεντρο τα εμπορικά καταστήματα και τα σχολεία.

Τέλος, με δεδομένο ότι οι υφιστάμενοι περιορισμοί αποδίδουν στον γενικό πληθυσμό, το Μαξίμου λαμβάνει μέτρα ανάσχεσης σε «κλειστές» ομάδες και χώρους που μπορεί να αποτελέσουν νέες εστίες του ιού, όπως οι Ρομά, τα ΚΥΤ αλλά και οι στρατεύσιμοι».

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια