Εκκλησίες και Μονές με λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών το Πάσχα

Εκκλησίες και Μονές με λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών το Πάσχα

Ενώ θα επιτρέπονται οι ιεροπραξίες και στις Μονές κεκλεισμένων των θυρών με την προϋπόθεση σε αυτή να μετέχουν μονο τα μέλη της μοναστικής αδελφότητας και με αριθμητικό περιορισμό τους δέκα.

Με κοινή υπουργική απόφαση που σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα ωρών να εκδοθεί, θα επιτρέπεται η λειτουργία των εκκλησιών  την  Μεγάλη Εβδομάδα  και το Πάσχα αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, προβλέπεται ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο για την λειτουργία των εκκλησιών το οποίο θα ορίζει ότι σε κάθε εκκλησία που θα γίνεται λειτουργία θα υπάρχουν μόνο 4 άτομα. Δηλαδή, ο ιερέας, ο ψάλτης, ο νεωκόρος και ίσως άλλος ένας ψάλτης ή ιερέας. Στις λειτουργίες που θα  μεταδίδονται τηλεοπτικά ή ιντερνετικά ή και ραδιοφωνικά θα υπάρχει επίσης αυστηρό πλαίσιο με αριθμητικό περιορισμό στα άτομα που θα δουλεύουν τα απολύτως απαραίτητα με μάξιμουμ τα 4.

Ενώ θα επιτρέπονται οι ιεροπραξίες και στις Μονές κεκλεισμένων των θυρών με την προϋπόθεση σε αυτή να μετέχουν μόνο τα μέλη της μοναστικής αδελφότητας.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες το περιοριστικό αυτό πλαίσιο θα έχει ισχύ μέχρι και τις 20 Απριλίου.

πηγή: skai.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια