Σταϊκούρας: Εντός της εβδομάδας το επίδομα των 800 ευρώ

Σταϊκούρας: Εντός της εβδομάδας το επίδομα των 800 ευρώ

Ύφεση στην ελληνική οικονομία κοντά στο 4% του ΑΕΠ, εκτιμά πως προκαλεί η κρίση του κορωνοϊού ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ενώ αποκάλυψε και πότε θα αρχίσει η καταβολή των επιδομάτων.

Ο υπουργός οικονομικών ανακοίνωσε ότι από αυτή την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να καταβάλλεται το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Πρόσθεσε πως τη Μεγάλη Τετάρτη θα δοθούν και τα 400 ευρώ στους επιστήμονες άλλα και το έκτακτο Δώρο Πάσχα σε 110.000 γιατρούς και εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Μιλώντας για το μέγεθος της κρίσης του κορωνοϊού έκανε την εκτίμηση πως θα προκαλέσει ύφεση στην ελληνική οικονομία κοντά στο 4% και παράλληλα τόνισε πως η κυβέρνηση έχει συνολικά 37 δισ. ευρώ διαθέσιμα της πέραν των ευρωπαϊκών μέτρων.

«Το πακέτο μέτρων είμαστε έτοιμοι να το υλοποιήσουμε και το Μάιο και τον Ιούνιο, χωρίς να υπάρχουν ταμειακά προβλήματα» τόνισε στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο κ. Σταϊκούρας. παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα μείωσης μισθών και συντάξεων.

«Με τα σημερινά δεδομένα, η εκτίμηση είναι ότι η ύφεση θα είναι πάνω από 3%, κοντά στο 4%… Η ύφεση είναι συνάρτηση της έκτασης του προβλήματος και της πιθανής επαναλήψεις του προβλήματος μέσα στη χρονιά. Δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις, οι περισσότερες προβλέψεις δείχνουν βαθιά ύφεση» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, τόνισε πως λαμβάνεται υπόψη και η επίπτωση στον τουρισμό το καλοκαίρι. «Σχεδιάζονται και στοχευμένες δράσεις για το χώρο του τουρισμού» είπε ο ίδιος, και συνέχισε: «Τα μέτρα θα καλύψουν κομμάτι της απώλειας του εθνικού πλούτου, ρίχνουμε πολλά όπλα στη μάχη σήμερα, άλλα κρατάμε και εφόδια για την επόμενη μέρα της οικονομίας όταν τελειώσει η κρίση. 15,7 δισ. ευρώ το μαξιλάρι ασφάλειας, και περίπου 20 δισ. τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους και των φορέων της γενικής κυβέρνησης στις εμπορικές τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος. Είναι χρήματα των φορολογουμένων που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε με το βέλτιστο τρόπο… Το πότε θα τα χρησιμοποιήσουμε έχει να κάνει με την ένταση της κρίσης».

Πηγή:thesstoday.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια