Ένταση σε εκκλησία - Πρόστιμα σε πιστούς που πήγαν να κοινωνήσουν

Ένταση σε εκκλησία - Πρόστιμα σε πιστούς που πήγαν να κοινωνήσουν

Την κινητοποίηση της αστυνομίας φέρεται να προκάλεσαν σήμερα το πρωί πληροφορίες ότι έξω από εκκλησία της Πάτρας στην περιοχή της Αγίας Τριάδας είχαν συγκεντρωθεί πιστοί, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, αρκετοί πιστοί της περιοχής, κυρίως ηλικιωμένοι, έσπευσαν στην εκκλησία, ύστερα από πρόσκληση του ιερέα, για να κοινωνήσουν και να λάβουν αντίδωρο.

Πολλοί κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια αντιλαμβανόμενοι τι είχε συμβεί και διαμαρτύρονταν για την παρουσία της Αστυνομίας, ενώ άλλοι ζητούσαν από τους αστυνομικούς να απομακρύνουν τον κόσμο από την εκκλησία για να μην υπάρξει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.

Τελικά η ένταση τερματίστηκε με τους αστυνομικούς να “κόβουν” και πρόστιμα σε πολλούς από τους παρευρισκόμενους, καθώς δεν είχα βεβαίωση εξόδου και τον Ιερό Ναό να κλείνει αμέσως και τους πιστούς να αποχωρούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ισχύουσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, οι Εκκλησίες  είναι κλειστές για το κοινό, και οι λειτουργίες μεταδίδονται ραδιοφωνικά ή τηλεοπτικά.

Στόχος του συγκεκριμένου μέτρου είναι η αποφυγή του συνωστισμού και η μείωση της διασποράς του κορωνοϊού. Μάλιστα, εντός της εβδομάδας, η κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει τι ακριβώς θα γίνει και την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Η Ιερά Σύνοδος έχει προτείνει την παράταση του συγκεκριμένου μέτρου, δηλαδή της κεκλεισμένων των θυρών λειτουργίας των Εκκλησιών. Ωστόσο, η κυβέρνηση φοβάται αντίστοιχα φαινόμενα και συγκεντρώσεις πιστών έξω από τις εκκλησίες, ιδίως το βράδυ της Ανάστασης.

Πηγή: tempo24

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια