Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε αλλοδαπός από τη δομή της Ριτσώνας

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε αλλοδαπός από τη δομή της Ριτσώνας

Του έγιναν αυστηρές συστάσεις από την αστυνομία – «Έφαγε» πρόστιμο 150 ευρώ

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση πως εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη αλλοδαπός από τη δομή προσφύγων στη Ριτσώνα, η οποία και έχει τεθεί σε καραντίνα λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου στην περιοχή ΙΚΕΑ στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Εκεί του έγινε έλεγχος από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι και του βεβαίωσαν πρόστιμο για την άσκοπη μετακίνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, ο εν λόγω αλλοδαπός είχε φύγει από τη δομή στη Ριτσώνα πριν αυτή τεθεί σε καραντίνα και ταξίδεψε με τρένο στη Θεσσαλονίκη πριν δύο ημέρες για να επισκεφτεί «γνωστούς του».

Από την αστυνομία του έγιναν αυστηρές συστάσεις για να μείνει εντός της οικίας στην οποία δήλωσε πως θα διαμείνει στη Θεσσαλονίκη.

Σε καραντίνα για 14 ημέρες η δομή Ριτσώνας 

Υπενθυμίζεται πως από την Πέμπτη (2/4) η δομή της Ριτσώνας έχει τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες με εντολή του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, του κ. Μηταράκη, και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, καθώς και με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, τον κ. Αρκουμανέα.

Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι 23 από αυτούς είναι θετικοί στον ιό SARS-CoV-2. Επισημαίνεται ότι κανένα από τα 23 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό δεν νοσεί, ούτε έχει συμπτώματα της νόσου. Επίσης, από τα αποτελέσματα του ελέγχου, προέκυψε ότι όλα τα δείγματα του προσωπικού που ελέγχθηκε, ήταν αρνητικά.Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της χθεσινής ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος της COVID-19, σε γυναίκα φιλοξενούμενη της δομής, η οποία νοσηλεύεται μετά τον τοκετό της σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Για το διάστημα των 14 ημερών, απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από τη δομή φιλοξενίας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενισχυμένη παρουσία πλέον στο χώρο γύρω από τη δομή, για την τήρηση του περιορισμού της κυκλοφορίας, ενώ από χθες υπάρχουν δημοσιεύματα πως αλλοδαποί έχουν «σπάσει» την καραντίνα.

Για τις εξελίξεις στη δομή της Ριτσώνας έχουν ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, κ. Φάνης Σπανός και η Δήμαρχος Χαλκίδας κα Βάκα.

Στη δομή βρίσκεται κλιμάκιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για να εποπτεύσει την εφαρμογή των μέτρων. Η Γενική Γραμματεία Υποδοχής, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα φροντίσουν για την κάλυψη των βασικών αναγκών των φιλοξενουμένων στη δομή, σε θέματα σίτισης και σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια