Θεσσαλονίκη: Σοκολατένια κουνελάκια κερδίζουν τη μάχη με τον κορωνοϊό

Θεσσαλονίκη: Σοκολατένια κουνελάκια κερδίζουν τη μάχη με τον κορωνοϊό

Η Θεσσαλονίκη, η «πόλη του γλυκού» πολεμά με χιούμορ τον κορωνοϊό που πλήττει τη χώρα - Το σοκολατένιο κουνελάκι επιστρατεύεται στη μάχη.

Τι κοινό έχει ένα σοκολατένιο κουνελάκι με τον κορωνοϊό; Με την ευρηματικότητα και τη δημιουργικότητα του ζαχαροπλάστη, σίγουρα, μεγάλη! Το κουνελάκι, ενόψει του Πάσχα, που φέτος θα είναι για όλους διαφορετικό εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19, νικά τον ιό με τη μάσκα, τα γάντια και τη σύριγγα του! Όποιος τυχερός το γευτεί θα χαρεί τη νίκη μετά την... άγρια μάχη και, φυσικά, τη γλύκα του.

Δημιουργός του διαφορετικού σοκολατένιου κουνελιού, που, ούτως ή άλλως,  αποτελεί σήμα κατατεθέν για το Πάσχα, o πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης και β ´αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της πόλης, Μάριος Παπαδόπουλος, ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου «Αβέρωφ», που υπηρετεί την τέχνη της ζαχαροπλαστικής από το 1962.

Η έμπνευση δεν σταματά

«Η «πόλη του γλυκού», παρά τις αρνητικές επιπτώσεις του κορωνοϊού, μάχεται τον ιό με... γλυκά. Όσο και αν παλεύουμε με τους μειωμένους τζίρους, την αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα, την άγνοια για το πότε θα λήξει η νέα κατάσταση την οποία έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε, η έμπνευση δεν σταματά. Τα ζαχαροπλαστεία είναι παρόντα, δημιουργικά, έτοιμα να γλυκάνουν τους καταναλωτές.  Άλλωστε το Πάσχα χρειάζεται κάτι διαφορετικό, που θα μας φτιάξει τη διάθεση» σχολιάζει ο κ. Παπαδόπουλος.

Για τους ζαχαροπλάστες η περίοδος του Πάσχα είναι από τις πιο δυνατές, αγοραστικά, για το λόγο αυτό και δεδομένης της ιδιαιτερότητας των φετινών εορτών, υπόσχονται να επιστρατεύσουν την καλλιτεχνική τους φλέβα και να δημιουργήσουν πέρα από τα κλασικά γευστικά γλυκά τους, περίτεχνες σοκολατένιες φιγούρες, αλλά και ευφάνταστα διακοσμημένα τσουρέκια για να ντύσουν τις βιτρίνες και τα ράφια των καταστημάτων τους.

Και για να μην πει κανείς Θεσσαλονικιός το... γλυκό γλυκάκι και προπάντων κανένα παιδί να μη χάσει την ευκαιρία να απολαύσει το πασχαλινό του αβγό, ή το σοκολατένιο κουνελάκι από το νονό ή τη νονά του, πολλοί ζαχαροπλάστες έχουν ενισχύσει τις υπηρεσίες τους και με delivery.

πηγή: voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια