Έλληνες οδοντίατροι: Δώρισαν αναπνευστήρες σε δύο νοσοκομεία της χώρας

Έλληνες οδοντίατροι: Δώρισαν αναπνευστήρες σε δύο νοσοκομεία της χώρας

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) που συμμετέχει στη συλλογική εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, προσφέρει δύο αναπνευστήρες σε δύο νοσοκομεία της χώρας για την αντιμετώπιση των αυξημένων νοσοκομειακών αναγκών.

«Σε ένδειξη ελάχιστης στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΟ αποφάσισε να προχωρήσει στη δωρεά δύο αναπνευστήρων (έναν αναπνευστήρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς και έναν αναπνευστήρα στο Νοσοκομείο Ξάνθης)», αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Δεβλιώτης.

Παράλληλα, κραυγή αγωνίας εκφράζουν οι οδοντίατροι όλης της χώρας για τη διασφάλιση υγειονομικού υλικού ατομικής προστασίας προκειμένου να εξακολουθούν να καλύπτουν τα έκτακτα περιστατικά. Επιστολή που απέστειλε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) στο υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι «είναι ορατός ο κίνδυνος οι οδοντίατροι να υποχρεωθούν να αναστείλουν τη λειτουργία των οδοντιατρείων τους ακόμα και για τα επείγοντα περιστατικά σε περίπτωση που δεν προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό ατομικής προστασίας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΟΟ Αθανάσιο Δεβλιώτη, η αναστολή της λειτουργίας των οδοντιατρείων θα οδηγήσει τους πολίτες στις δημόσιες δομές προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερο χάος, αφού οι δημόσιες δομές οδοντιατρικής περίθαλψης της χώρας μας είναι ελάχιστες και δεν μπορούν να καλύψουν τον ελληνικό πληθυσμό. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες οδοντίατροι καλύπτουν τις ανάγκες του ελληνικού λαού σε ποσοστό 95% και εκφράζουν τον φόβο ότι λόγω της έλλειψης μέτρων ατομικής προστασίας δεν θα μπορούν σύντομα να εξυπηρετούν ούτε τα επείγοντα περιστατικά.

Οι μάσκες στο πρόσωπο και οι στολές που πρέπει να φορούν οι οδοντίατροι δίνονται με το σταγονόμετρο, γι’ αυτό η ΕΟΟ κάνει έκκληση στο υπουργείο Υγείας να εξασφαλίσει το εξειδικευμένο προστατευτικό υλικό για τις δημόσιες και ιδιωτικές οδοντιατρικές δομές. Την ίδια ώρα οι οδοντίατροι όλης της χώρας δηλώνουν ότι είναι στη διάθεση του υπουργείου για να στελεχώσουν εθελοντικά όποια υπηρεσία έχει κενά και ελλείψεις σε οδοντιατρικό προσωπικό.

Πηγή: thesstoday.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια