Αλ. Τσίπρας: Απαραίτητα τα περιοριστικά μέτρα – Να φροντίσουμε ώστε οι απώλειες να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες

Αλ. Τσίπρας: Απαραίτητα τα περιοριστικά μέτρα – Να φροντίσουμε ώστε οι απώλειες να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη μίας παγκόσμιας κρίσης. Το κύριο και βασικό είναι να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή, ανεξάρτητα της ηλικίας, θρησκείας και κοινωνικής θέσης», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα για τον κορωνοϊό, αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού.

«Κινδυνεύουμε όσες θυσίες έχουν γίνει τα χρόνια της κρίσης να χαθούν. Βέβαια μιλάμε για ένα παγκόσμιο γεγονός. Να φροντίσουμε ώστε οι απώλειες να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα σημείωσε ότι «ενθάρρυνα και εγώ να προχωρήσουμε τα αυστηρά μέτρα. Στηρίζουμε το υγειονομικό προσωπικό, τους επιστήμονες, τους ανθρώπους του μόχθου. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι σιωπούμε ιδίως όταν ακούμε τους ανθρώπους στα νοσοκομεία, τους “ήρωες” να βγάζουν κραυγές αγωνίες ότι ακόμη δεν έχουν στηριχθεί με το κατάλληλο υλικό για αυτή τη μάχη και ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις. Αυτό δεν είναι λαϊκισμός»

Συνεχίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι τα περιοριστικά μέτρα είναι απαραίτητα και ευχαρίστησε όσους τα ακολουθούν όμως όπως είπε «με αυτά τα μέτρα κερδίζουμε χρόνο για να καλύψουμε κενά. Πράγματι η χώρα μας βρίσκεται σε ένα θετικό νούμερο, όσο θετικό μπορεί να είναι ένα νούμερο όταν κανείς μιλάει για θανάτους. Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο. Θα πρέπει πάντως να κινηθούμε γρήγορα και να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο».

Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι κάτι αναγκαίο και πρέπει να γίνει γρήγορα. «Ολοκληρώστε τις. Εμείς δεν τις θεωρούμε επαρκείς, ζητήσαμε 4.000 προσλήψεις. Τώρα είναι ώρα να επενδύσουμε στο ΕΣΥ. Αναφορικά με το τεστ, αν και δεν είμαστε ειδικοί, όλοι λένε πως τα περιοσριστικά μέτρα είναι απαραίτητα αλλά δεν αρκούν. Χρειάζεται να γίνουν μαζικά τεστ ώστε όλα τα ύποπτα κρούσματα να ελεγχθούν. Στον τομέα αυτό έχουμε μία υστέρηση», σημείωσε.

Πηγή: rthess.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια