Θεσσαλονικη: Μένουμε σπίτι, καταναλώνουμε το ίδιο με πριν

Θεσσαλονικη: Μένουμε σπίτι, καταναλώνουμε το ίδιο με πριν

Καμία διαφορά ως προς τις ποσότητες των σκουπιδιών που παράγονται λόγω της παραμονής των πολιτών στο σπίτι εξαιτίας του κορονοϊού, σε σχέση με το παρελθόν, δεν έχει διαπιστώσει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον πρόεδρό του Μιχάλη Γεράνη.

«Συγκρίναμε τις ποσότητες των απορριμμάτων τον Μάρτιο του 2020 με εκείνες του περσινού Μαρτίου και διαπιστώσαμε ότι βρίσκονται στα ίδια επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει αλλάξει η κατάσταση λόγω του κορονοϊού», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεράνης. Σχολιάζει ακόμη ότι «μπορεί τα καταστήματα να είναι κλειστά αλλά δημιουργείται η ίδια ποσότητα απορριμμάτων, ενδεχομένως επειδή έχουν αυξηθεί άλλα είδη αγορών, όπως αυτές από τα σούπερ μάρκετ». «Φαίνεται ότι καταναλώνουμε το ίδιο, παρά την καραντίνα» σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της αποκομιδής, διευκρινίζει ότι συνεχίζεται κανονικά, ενώ απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στο έμψυχο δυναμικό του φορέα που με διάθεση και μεράκι, όπως σημειώνει, δίνει καθημερινά τον αγώνα για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Διαβεβαιώνει, παράλληλα, ότι τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και ατομικής προστασίας των εργαζομένων του φορέα, όλες οι υπηρεσίες του συνεχίζονται κανονικά, ενώ υπάρχει διαρκής συνεργασία και αλληλοενημέρωση με τους δήμους που στέκονται με θάρρος και τόλμη δίπλα στον πολίτη και σε αυτή την κρίση.

Υπενθυμίζει, τέλος, τις οδηγίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ανακύκλωση και επαναλαμβάνει ότι γάντια, μάσκες και μαντηλάκια μιας χρήσης δεν ανακυκλώνονται, γι' αυτό δεν πρέπει να απορρίπτονται στον μπλε κάδο αλλά να συλλέγονται σε διπλή σακούλα και να απορρίπτονται στον πράσινο κάδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια