Κλείνει οριστικά από σήμερα το μεσημέρι η νέα παραλία Θεσσαλονίκης

Κλείνει οριστικά από σήμερα το μεσημέρι η νέα παραλία Θεσσαλονίκης

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας από κοινού με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, αποφάσισαν την απαγόρευση κυκλοφορίας στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης για συγκεκριμένες ώρες, ως μέτρο προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης, με τη συμμετοχή του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή, Λάζαρου Μαυρόπουλου και άλλων ανώτατων αξιωματικών της ΓΑΔΘ, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρη Δαγκλή, αποφασίστηκε πως η καλύτερη λύση για τη δημόσια υγεία είναι το κλείσιμο της Νέας Παραλίας.

zer.jpg

Το λουκέτο στη Νέα Παραλία πρόκειται να εφαρμοστεί από το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις καθημερινές, δηλαδή από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, η νέα παραλία θα είναι κλειστή από τις 14:00 μέχρι της 22:00.  Τα Σαββατοκύριακα, το λουκέτο θα διαρκεί περισσότερο, ήτοι από τις 08:00 έως τις 24:00.

Κ. Ζέρβας: Έλαβα μια οδυνηρή απόφαση

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους αμέσως μετά τη σύσκεψη ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι έλαβε μια οδυνηρή απόφαση για να προστατευτεί το αγαθό της δημόσιας υγείας. «Έλαβα μια οδυνηρή απόφαση και σε συνεργασία με τον Α. Τζιτζικώστα αιτηθήκαμε στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιά, να άρει τη δυνατότητα κυκλοφορίας, δηλαδή να υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας όλες τις ημέρες της εβδομάδας για συγκεκριμένες ώρες στη νέα παραλία. Από σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου η περιοχή αυτή θα αστυνομεύεται έτσι ώστε να προστατευτεί το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας για όλους τους Θεσσαλονικείς, για όλους του Έλληνες» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο σχεδιασμός

Σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό, θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα σε όλες τις εισόδους προς τη Νέα Παραλία, από το ύψος του Αγάλματος Βότση, δίπλα στον Λευκό Πύργο, μέχρι και το Μέγαρο Μουσικής.

Τόσο στα κιγκλιδώματα όσο και σε εμφανή σημεία θα αναγράφονται οι ώρες που ισχύει η απαγόρευση.

Στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας θα πραγματοποιούν ελέγχους στο σημείο από κοινό με άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.  

Τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες - Συστάσεις μόνο την πρώτη μέρα

Το μετρο τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μεσημέρι. Σήμερα οι παραβάτες θα δέχονται τις συστάσεις των αστυνομικών προκειμένου να απομακρυνθούν από τη Νέα Παραλία.

Από την Τετάρτη, η «καμπάνα» για όσους παραβιάσουν το «λουκέτο» θα είναι βαριά, καθώς θα τους επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ.

Δείτε την σχετική ανάρτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα:

πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια