Θεσσαλονίκη: Μαθητές δώρισαν 5.000 ευρώ στο ΑΧΕΠΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητές δώρισαν 5.000 ευρώ στο ΑΧΕΠΑ

Με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά εξοπλισμού για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, το κολλέγιο Ανατόλια ξεκίνησε καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων.

Πρώτοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μαθητές οι οποίοι δώρισαν 5.000 ευρώ από τα έσοδα του φετινού Χριστουγεννιάτικου bazaar στο ΑΧΕΠΑ.

Η καμπάνια, που ξεκίνησε μεταξύ των αποφοίτων, των γονέων και των εργαζομένων του, θα «τρέχει» έως την ερχόμενη Παρασκευή 3/4, παρά το γεγονός ότι ο αρχικός στόχος της συγκέντρωσης 15.000 ευρώ καλύφθηκε ήδη από τις πρώτες ώρες δημοσιοποίησής της, χθες το απόγευμα, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του κολλεγίου Πάνος Βλάχος.

«Η ανταπόκριση, ιδίως από την πλευρά των μαθητών ήταν συγκινητική», τόνισε ο κ. Βλάχος, εξηγώντας ότι ήδη 100 άτομα έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα να συμβάλουν στη «μάχη» που δίνει όλη η χώρα για την αντιμετώπιση του COVID-19.

«Αποφασίσαμε ως κοινότητα να βοηθήσουμε ενεργά, όπως κάναμε σε κάθε κρίση που αντιμετωπίσαμε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής μας», σημείωσε ο κ. Βλάχος, εξηγώντας πως η δράση αυτή αποτελεί μέρος της αποστολής και της παράδοσης του κολλεγίου για την υποστήριξη της κοινότητας και της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, έφερε ως παράδειγμα το ορφανοτροφείο για τα ορφανά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και το νοσοκομείο που λειτουργούσε το κολλέγιο, όταν ήταν στη Μερζιφούντα του Πόντου (1886-1921), αλλά και το bazaar που ξεκίνησε μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή για την ανακούφιση των θυμάτων παρά το γεγονός ότι και οι άνθρωποι του σχολείου ήταν και οι ίδιοι πρόσφυγες με μεγάλες ανάγκες.

«Η κίνησή μας αυτή δεν έχει μόνο έναν πολύτιμο συμβολικό χαρακτήρα, αλλά θα αποτελέσει σημαντική βοήθεια στον αγώνα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΑΧΕΠΑ για την στήριξη των συνανθρώπων μας που δίνουν τη μάχη ενάντια στην επικίνδυνη νόσο», τονίζει ο κ. Βλάχος στο μήνυμα- κάλεσμά του προς τα μέλη της κοινότητας του κολλεγίου.

Παράλληλα, η οργανωτική επιτροπή του 7ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικών Ιδεών «John and Mary Pappajohn Business Plan Award», που διοργανώνει το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT, αποφάσισε να δώσει ένα από τα πέντε βραβεία σε ιδέες σχετικές με την πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, μετάδοση, διαχείριση πανδημιών/επιδημιών, ενώ στους 3D printers του κολλεγίου γίνονται δοκιμές εκτύπωσης μασκών.

Πηγή: thes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια