ΠΟΕΔΗΝ: Τα νοσοκομεία αγοράζουν τις προστατευτικές μάσκες 52 φορές ακριβότερα

ΠΟΕΔΗΝ: Τα νοσοκομεία αγοράζουν τις προστατευτικές μάσκες 52 φορές ακριβότερα

«Είδη πολυτελείας πια στα νοσοκομεία», μάσκες και στολές υψηλής προστασίας

Αισχροκέρδεια στις μάσκες υψηλής προστασίας καταγγέλλει για άλλη μια φορά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Όπως επισημαίνει «τα νοσοκομεία προμηθεύονταν τις μάσκες υψηλής προστασίας από 0,40 έως 0,80 λεπτά του ευρώ και τώρα τις αγοράζουν 21 ευρώ. 5.000% (52 φορές πάνω)».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αναφέρει η Ομοσπονδία, το Νοσοκομείο Ζακύνθου που προμηθεύτηκε μάσκες υψηλής προστασίας προς 21 ευρώ τη μία από 0,40 λεπτά του ευρώ που πωλούνταν πριν τρεις μήνες.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να παρέμβει άμεσα το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Ανάπτυξης και ο εισαγγελέας για «να σταματήσει αυτή η αισχροκέρδεια», συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να επιταχθούν.

Η Ομοσπονδία αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε μάσκες, γάντια, προστατευτικές στολές στα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι, όπως τονίζει, κινητοποιούν τα ραφεία και ευαισθητοποιούν τις τοπικές βιοτεχνίες ραπτικής να ράβουν μάσκες, στολές προστασίας, αλλά κανείς δεν ξέρει όμως εάν το εν λόγω υλικό καλύπτει τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Τέλος, ζητά άμεσα να προμηθευτούν τα νοσοκομεία υγειονομικό υλικό ειδικά μάσκες και στολές υψηλής προστασίας «που είναι είδη πολυτελείας πια στα νοσοκομεία».

πηγή: tanea.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια