Κορονοϊός: Κλείνουν 145 ξενοδοχεία στον νομό Θεσσαλονίκης

Κορονοϊός: Κλείνουν 145 ξενοδοχεία στον νομό Θεσσαλονίκης

Σε αναστολή της λειτουργίας τους προχωρούν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 22 Μαρτίου προς 23/3.

«Είναι διπλή ανακούφιση που κλείνουν, και για εμάς τους ξενοδόχους και για τους εργαζόμενους» αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ) Ανδρέας Μανδρίνος.

Βάσει της ανακοίνωσης του υπουργείου Τουρισμού, η αναστολή λειτουργίας ισχύει αρχικά έως τις 30 Απριλίου, ωστόσο όπως αναφέρει ο κ. Μανδρίνος «είναι βέβαιο, ότι δεν θα ανοίξουν την 1η Μαΐου».

Σε ερώτησή μας, εάν έχει υπολογιστεί η ζημία, ο πρόεδρος της ΕΞΘ εξηγεί στο ethnos.gr ότι δεν μπορεί ακόμη να προσδιορισθεί η ζημία από το κλείσιμο των ξενοδοχείων, «διότι, δεν ξέρουμε πότε θα σταματήσει όλο αυτό».

Δυο 3άστερα και ένα 4άστερο

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, τρία ξενοδοχεία, όπως υπάρχει η υποχρέωση από την σχετική απόφαση της Κυβέρνησης, θα παραμείνουν ανοιχτά στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τα 3άστερα Vergina Hotel επί της οδού Μοναστηρίου 19 και Rotonda επί της οδού Μοναστηρίου 97 και το 4άστερο Panorama στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, συνολικής δυναμικότητας περί των 500 κλινών.

Τα κριτήρια για τη λειτουργία αυτών των τριών ξενοδοχείων είναι «αφενός να βολεύουν χωροταξικά – να υπάρχει και στα ανατολικά της πόλης ένα ξενοδοχείο σε λειτουργία- και αφετέρου να είναι αρκετές οι κλίνες» ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της ΕΞΘ Ανδρέας Μανδρίνος προσθέτοντας «τουρισμός δεν θα υπάρχει μέχρι το Μάιο, τα ξενοδοχεία θα είναι ανοιχτά για υποχρεώσεις, διαμονή συγγενών αρρώστων κτλ.».

Να σημειώσουμε, ότι το Vergina Hotel διαθέτει 256 κλίνες, το Rotonda 142 κλίνες (σ.σ. και τα δυο βρίσκονται κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης καθώς και στο κέντρο της πόλης) ενώ το Panorama διαθέτει 85 κλίνες.  

Πηγή: ethnos.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια