Θεσσαλονίκη: Μέτρα ζητούν από την κυβέρνηση οι κυλικειάρχες σχολείων

Θεσσαλονίκη: Μέτρα ζητούν από την κυβέρνηση οι κυλικειάρχες σχολείων

Όπως τονίζουν χιλιάδες εκμεταλλευτές σχολικών κυλικείων έχουν μείνει χωρίς εργασία και χωρίς τα μέσα να συντηρήσουν τις οικογένειές τους

Πρόσθετα μέτρα διευκόλυνσης του κλάδου των σχολικών κυλικείων, μετά την κυβερνητική απόφαση να κλείσουν τα σχολεία για 14 ημέρες ζητά το Σωματείο Κυλικειαρχών Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

Μεταξύ άλλων ζητούν να ανασταλεί για εύλογο χρονικό διάστημα κάθε υποχρέωση καταβολής μισθώματος του τρέχοντος σχολικού έτους λόγω πλήρης διακοπής της επαγγελματικής τους δραστηριότητας και να αφαιρεθεί το μίσθωμα των δυο τελευταίων δόσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ως συνέπεια του δυσάρεστου κλίματος του Κορωνοϊου  που πλήττει τον κόσμο όλο, είχαμε την ορθή απόφαση για προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των, σχολικών μονάδων, ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, δημοσίων και ιδιωτικών. Σκοπός και ευκταίο αποτέλεσμα των μέτρων αυτών είναι, βέβαια, η πρόληψη της εξάπλωσης ενός δυνητικά θανατηφόρου ιού και η προστασία της δημόσιας υγείας.

Δυστυχώς όμως, αναπόδραστη συνέπεια των μέτρων αυτών είναι και η από 11-3-2020, διακοπή λειτουργίας του συνόλου των σχολικών κυλικείων της χώρας. Από σήμερα, χιλιάδες εκμεταλλευτές σχολικών κυλικείων έχουν μείνει χωρίς εργασία και χωρίς τα μέσα να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.

Η φετινή χρονιά για τον κλάδο μας ήταν από την αρχή της δύσκολη με καταλήψεις, με φαινόμενα ψωρίασης και με πρωτοφανή μεγάλα ποσοστά της απλής γρίπης με αποτέλεσμα να έχουμε πάρα πολλές ημέρες εργασίας χαμένες.

Θεωρούμε απολύτως αναγκαία μετά και τα μέτρα που ζητήθηκαν και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία μας ΠΟΚΔΙΣ, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ΕΕΘ αλλά και την τοπική μας Ομοσπονδία στη Θεσσαλονίκη ΟΕΕΘ, να αναφέρουμε και να τονίσουμε ιδιαίτερα τη λήψη πρόσθετων μέτρων διευκόλυνσης του κλάδου μας. Προτείνουμε συνοπτικά τα εξής:

1.            Να ανασταλεί για εύλογο χρονικό διάστημα κάθε υποχρέωση καταβολής μισθώματος του τρέχοντος σχολικού έτους λόγω πλήρης διακοπής της επαγγελματικής μας δραστηριότητας και να αφαιρεθεί το μίσθωμα των δυο τελευταίων δόσεων μετά από την τραγική αυτή εξέλιξη.

2.            Να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης και σταδιακής αποπληρωμής κάθε οφειλόμενου μισθώματος από εκμετάλλευση σχολικού κυλικείου.

3.            Να παγώσει κάθε διαδικασία διαγωνισμού για την εκμίσθωση σχολικού κυλικείου με την εξαίρεση των περιπτώσεων λύσης της σύμβασης εκ μέρους του εκμεταλλευτή.

4.            Να δοθεί το επίδομα των 500 ευρώ που συζητά ή κυβέρνηση για όσα επαγγέλματα έκλεισαν με απόφαση κυβέρνησης, και στους μισθωτές των σχολικών κυλικείων, τουλάχιστον αυτών που βιοπορίζονται από αυτό και μόνο καθώς είναι ευνόητο ότι έχουν πάψει να έρχονται έσοδα για το νοικοκυριό τους και έχουν βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.

Οι εκμεταλλευτές σχολικών κυλικείων αποτελούν την πρώτη κοινωνική ομάδα στη χώρα, που για λόγους δημόσιας υγείας διακόπτεται κάθε επαγγελματική τους δραστηριότητα. Ως Σωματείο και εκπροσωπώντας εκατοντάδες ανθρώπους, που από σήμερα έχουν στερηθεί της εργασίας τους και κάθε οικονομικού τους πόρου, είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβει και η κυβέρνηση τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μπορέσουμε να βγούμε όρθιοι από αυτή την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στη Χώρα μας.

Εκ μέρους του Πρόεδρου του Σωματείου μας. κ. Φακούδη Στέφανου  και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου μας,  ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία αλλά και τους αρμόδιους φορείς να εξετάσουν το ενδεχόμενο λήψης και εφαρμογής των ακόλουθων μέτρων προκειμένου να διευκολυνθούν τα μέλη μας και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην διαβίωση κυριολεκτικά των οικογενειών τους.

Εκ μέρους του Προέδρου και του Δ.Σ. του Σωματείου

Γραμματεία Σωματείου

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια