Θεσσαλονίκη: Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή από το δήμο Θέρμης

Θεσσαλονίκη: Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή από το δήμο Θέρμης

Για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στα νοσοκομεία

Εθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο προσπάθειας να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες για αίμα που υπάρχουν στα νοσοκομεία όλης της Θεσσαλονίκης, θα γίνει την προσεχή Κυριακή, 15 Μαρτίου, από το δήμο Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται:

Δεν πτοούνται από την επιδημία του κορωνοϊού SARS – CoV- 2 οι εθελοντές αιμοδότες στο δήμο Θέρμης. Αποφασισμένοι να συνδράμουν στις αυξημένες ανάγκες για αίμα που υπάρχουν στα νοσοκομεία όλης της Θεσσαλονίκης, πάνω από 60 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τακτική εθελοντική αιμοδοσία στη Θέρμη την προηγούμενη Κυριακή 8 Μαρτίου 2020.

Άλλη μια ευκαιρία να βοηθήσουμε όλοι στην αντιμετώπιση της έλλειψης σε  αίμα που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στα νοσοκομεία  αποτελεί η προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία της Κοινότητας Ν. Ρυσίου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, από τις 09:00 έως τις 13:00 στα ΚΑΠΗ του Ν. Ρυσίου. ‘Άλλωστε, από το νοσοκομείο του Αγ. Παύλου γίνεται έκκληση για αιμοδοσία ώστε να ομαλοποιηθεί όσο το δυνατό η κατάσταση των ελλείψεων σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Η νέα αυτή προγραμματισμένη αιμοδοσία της  Κυριακής 15 Μαρτίου 2020 αποτελεί μια νέα συλλογική προσπάθεια όλων των φορέων και των κατοίκων του Ν. Ρυσίου να συνδράμουν στις αυξημένες ανάγκες για αίμα η οποία συντονίζεται από την Κοινότητα Ν.Ρυσίου.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συμμετοχή τους οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να μαζί τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο με φωτογραφία. Επίσης,  χρειάζεται να γνωρίζουν τον αριθμό ΑΜΚΑ τους.

Τονίζεται ότι στις αιμοδοσίες  λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα  και ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα και  εξετάσεις από το προσωπικό του νοσοκομείου που θα είναι υπεύθυνο για την αιμοληψία.

Με πρωτοβουλία της Κοινότητας Τριλόφου, αυτή τη φορά, θα ακολουθήσει μία τρίτη τακτική εθελοντική αιμοδοσία στον Τρίλοφο, την Τετάρτη 1 Απριλίου 2020,  στην οποία θα επανέλθουμε .

πηγή: thermi.gov.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια