Θεσσαλονίκη: Πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Θεσσαλονίκη: Πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκε με κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος. Στη συγκέντρωση, που είχε κεντρικό σύνθημα «Λάστιχο ωράριο, λάστιχο ζωή, γυναίκα οργανώσου για την ανατροπή», μετείχαν δεκάδες γυναίκες και άντρες μέλη εργατικών σωματείων.

“ Σήμερα την εποχή της ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης, την εποχή της ραγδαίας ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να έχουν όλες οι γυναίκες ισότιμα δικαιώματα, όχι μόνο στην εργασία αλλά και σε κάθε πλευρά της ζωής τους. Υπάρχουν δυνατότητες να ζήσουμε καλύτερα. Δε συμβιβαζόμαστε με τις “ ίσες ευκαιρίες” στην εργασιακή ζούγκλα που χτίζουν και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ , πατώντας το καλά στρωμένο έδαφος του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η ”ισότητα” και οι “ ίσες ευκαιρίες” αξιοποιούνται για να πιέσουν προς τα κάτω του μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων” επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι που διοργάνωσαν τη συγκέντρωση.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια