“Τοξοβόλος”: Ψάχνουν γιάφκες και συνεργάτες του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

“Τοξοβόλος”: Ψάχνουν γιάφκες και συνεργάτες του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Το περιστατικό έρχεται στο φως λίγες ώρες αφού ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος», η 26χρονη φίλη του και η 28χρονη συνεργός της Πόλας Ρούπα συνελήφθησαν μετά την κινηματογραφική επιχείρηση στην Αγία Παρασκευή.

Όλα έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο, στη Χαλκιδική. Εκεί, οδηγώντας τζιπ ίδιας μάρκας και μοντέλου εκείνο στο οποίο συνελήφθησαν, ο “Τοξοβόλος” και η 26χρονη φίλη του έπεσαν σε ένα χαντάκι, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εγκλωβιστεί. Εκείνη την ώρα, έτυχε να περνά από το σημείο ένας αστυνομικός, που σταμάτησε το περιπολικό για να τους βοηθήσει.

Αφού έβγαλαν το τζιπ από το χαντάκι, ο Γιάννης Μιχαληλίδης, ακινητοποίησε με όπλο τον αστυνομικό και μαζί με τη φίλη του, όπως αναφέρουν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ του περιπολικού κι εξαφανίστηκαν. Όταν ο αστυνομικός βρέθηκε και απελευθερώθηκε και οι συνάδελφοί του του έδειξαν φωτογραφίες υπόπτων, αναγνώρισε τον 32χρονο Μιχαηλίδη.

Κατά τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο «Τοξοβόλος» έκανε συχνά ταξίδια στη Θεσσαλονίκη. Το γεγονός αυτό οδηγεί την Αντιτρομοκρατική στο να στρέψει τις έρευνες της, εκτός από την Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη για τον εντοπισμό γιάφκας που πιθανώς να χρησιμοποιούσαν οι τρεις συλληφθέντες και ενδεχομένως οι συνεργοί τους.

Εκτός από τη γιάφκα, στη Θεσσαλονίκη, η Αντιτρομοκρατική αναζητά και συνεργάτες του Μιχαηλίδη στην πόλη.

Τα επόμενα 24ωρα, η αστυνομία αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των τριών συλληφθέντων στην Αγία Παρασκευή αλλά και φωτογραφίες από τις πλαστές ταυτότητες που είχαν στην κατοχή τους. Με τον τρόπο αυτό θα επιχειρηθεί να βρεθούν πληροφορίες για κάποιο σπίτι που είχαν νοικιάσει και το χρησιμοποιούσαν ως γιάφκα.

Στο μεταξύ, στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. γίνονται… φύλλο και φτερό τα πέντε smartphones που είχαν μαζί τους ο Μιχαηλίδης και οι δυο γυναίκες όταν, το πρωί της περασμένης Τετάρτης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Αγία Παρασκευή.

Τι κρύβεται πίσω από τις ληστείες

«H υπόθεση με τον «Τοξοβόλο» έχει βάθος …μόλις τώρα ξεκίνησε η έρευνα που πλέον έχει συλληφθεί». Αυτή την επισήμανση κάνει στο newsit.gr, αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών για την τρομοκρατία. Στο «κάδρο» των ερευνών φαίνεται να έχουν μπει άλλα δυο άτομα, τα οποία είναι δυνατόν να έχουν σχέση με άλλο καταζητούμενο, επίσης για υποθέσεις που αφορούν ένοπλες επιθέσεις.

Το γεγονός πως τον Αύγουστο του 2019, ο Μιχαηλίδης πιο γνωστός ως «Τοξοβόλος», έκανε ληστεία σε τράπεζα στον Ερύμανθο Αχαΐας μαζί μ’ άλλα δυο άτομα με λεία 150.000 ευρώ, αμέσως αμέσως δείχνει πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει ένα κύκλο προσώπων, που όμως δεν είναι πλήρως γνωστός στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Μάλιστα φαίνεται πως ο «Τοξοβόλος» ήταν πολύ προσεκτικός στις κινήσεις του και είχε σπάνιες συναντήσεις από κοντά με τους συνεργούς του, όπως προκύπτει από τις παρακολουθήσεις που έκανε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από το Νοέμβριο μέχρι τώρα και αφορούσαν το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Αυτό που προβληματίζει τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, είναι το γεγονός πως στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την ληστεία στην Αχαΐα, το οποίο στην συνέχεια έριξαν σε χαράδρα, βρέθηκε γενετικό υλικό τόσο του «Τοξοβόλου», όσο και των δυο συνεργών του. Το γενετικό υλικό του Μιχαηλίδη, άμεσα διασταυρώθηκε, καθώς δείγμα του υπήρχε στην βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ.

Το πρόβλημα λοιπόν εδώ είναι πως το DNA των δυο συνεργών του Μιχαηλίδη παραμένει «ορφανό», καθώς δεν βρέθηκε αντίστοιχο δείγμα σε καμιά από τις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. Κατά συνέπεια πρόκειται για πρόσωπα καινούργια στο «Αντάρτικο Πόλης», τα οποία δεν έχουν απασχολήσει τις αρχές για το παραμικρό.

Αυτό λοιπόν το θεωρούν μεγάλο πρόβλημα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς πλέον είναι αναγκασμένοι να ψάχνουν «ψύλλους στ’ άχυρα».

Προσπαθούσε να δημιουργήσει ένοπλη ομάδα;

Όσον αφορά στην «διαδρομή» του Μιχαηλίδη μετά την απόδραση του από τις Αγροτικές Φυλακές της Τίρυνθας τον περασμένο Ιούνιο, φαίνεται πως είχε δημιουργήσει έναν αρχικό πυρήνα ατόμων προσανατολιζόμενος στις ληστείες, ώστε να εξοικονομηθεί το χρηματικό ποσό που θα τους επέτρεπε στην συνέχεια την πλήρη δημιουργία οργανωμένης ένοπλης ομάδας.

«Η συνέχεια βέβαια θα ήταν κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα, ίσως αιματηρό και με την χρήση πυροβόλων όπλων, καθώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν έχει εμπειρία στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Άλλωστε ο οπλισμός που βρέθηκε στην κατοχή του, δείχνει αν μη τι άλλο την προτίμηση του στις σφαίρες», λέει με νόημα στο newsit.gr, αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

“Τοξοβόλος”: Ψάχνουν γιάφκες και συνεργάτες του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ), φωτογραφία-1

Θα έκαναν ληστεία και θα έφευγαν για επαρχία

Βέβαια και όσον αφορά στην σύλληψη του και το γεγονός πως τόσο ο ίδιος, όσο και οι δυο γυναίκες συνεργοί του φορούσαν γάντια, δείχνει πως μάλλον πήγαιναν να κάνουν κάποια ληστεία σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Αγία Παρασκευή, ενώ στην συνέχεια πιθανόν να διέφευγαν προς την επαρχία, ίσως στην Στερεά Ελλάδα, καθώς είχαν μαζί τους έναν μεγάλο σάκο με ρούχα αλλά και είδη μεταμφίεσης, όπως μάσκα σιλικόνης και ψεύτικο μούσι.

Ο σάκος – μυστήριο

Ωστόσο ο σάκος με τα ρούχα κρύβει άλλο ένα μυστήριο, καθώς ανάμεσα στα είδη ένδυσης υπάρχουν νούμερα που δεν ταιριάζουν στους τρεις συλληφθέντες και είναι ανδρικά. Κατά συνέπεια η πρώτη σκέψη που κάνουν οι αστυνομικοί είναι η συνάντηση που θα είχαν οι συλληφθέντες με άλλους συνεργούς τους, ίσως για την προετοιμασία του αιματηρού χτυπήματος που προαναφέραμε.

Πηγή: newsit.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια