Θεσσαλονίκη: Δύο φορές έβαλαν την 8χρονη να γλείψει τουαλέτα σε σχολείο

Θεσσαλονίκη: Δύο φορές έβαλαν την 8χρονη να γλείψει τουαλέτα σε σχολείο

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες, που αποκάλυψε, ο δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης, Χαράλαμπος Χατζηπαναγιώτου, στο ραδιοφωνικό σταθμό «FOCUS FM».

Όπως υποστήριξε, το περιστατικό έγινε σε ώρα μαθήματος και όχι διαλείμματος και μάλιστα τα παιδιά παραδέχθηκαν το γεγονός μεταθέτοντας τις ευθύνες το ένα στο άλλο. Ακόμη είπε ότι οι δάσκαλοι υποβιβάζουν το γεγονός και πως δεν έχει γίνει καμία επίσημη ενημέρωση στους γονείς. Σύμφωνα με όσα δήλωσε κ. Χατζηπαναγιώτου, «ένας από τους δύο επιβλέποντες εκπαιδευτικούς είπε στο παιδί με οργίλο ύφος ‘επειδή εσύ έγλειψες σκατά, εγώ θα χάσω τη θέση μου’;».

Τόνισε ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, λέγοντας, ότι «επισήμως περιμένουμε σήμερα την ανακοίνωση του πορίσματος της ΕΔΕ. Δυστυχώς οι γονείς των παιδιών, που εμπλέκονται, δεν εκδήλωσαν μία συγνώμη ή μία συμπάθεια στο παιδί. Απλώς επιβεβαίωσαν, ότι το περιστατικό έλαβε χώρα. Μεταφέρουν την άσκηση βίας το ένα στο άλλο. ‘Ναι το κάναμε, αλλά δεν είμαστε αυτοί, που την ανάγκασαν’», συμπλήρωσε.

Όπως περιέγραψε, όλα έγιναν «στις 16 Γενάρη, 2:20-2:25 μ.μ. κατά τη δεύτερη διδακτική ώρα του ολοήμερου. Η εκπαιδευτικός, που ήταν υπεύθυνη για την επιστασία και διδαχή, επέτρεψε στα παιδιά, με την προϋπόθεση ότι είχαν κάνει τις εργασίες τους για την επόμενη μέρα, να εξέλθουν και να παίξουν στους σχολικούς διαδρόμους ή στον αύλειο χώρο, αν και απαγορεύεται η έξοδος των παιδιών από την αίθουσα διδασκαλίας, παρά μόνο για σοβαρό λόγο και μόνο με τη συνοδεία δασκάλου. Το θύμα, ένα παιδί ιδιαίτερα ντροπαλό, επειδή είχε την ανάγκη να παίξει, παρακάλεσε συμμαθητές της, που έπαιζαν λάστιχο, να παίξει μαζί τους. Αυτά δέχθηκαν, με την προϋπόθεση, ότι θα εφήρμοζε τη δοκιμασία, που θα της έθεταν. Το παιδί αποδέχθηκε, χωρίς να έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα και ελπίζοντας, ότι αυτό δε θα ισχύσει. Έχασε και τα παιδιά την οδήγησαν στις τουαλέτες, με μία άσκηση βίας, την πίεσαν και το έκανε. Το πιο φρικιαστικό είναι, ότι μετά της απαγόρευσαν να πλύνει το στόμα της. Συνέχισαν το παιχνίδι, αλλά τα άλλα παιδιά, που έχαναν αρνήθηκαν να εκτελέσουν τη δοκιμασία, λέγοντας, ότι για εμάς δεν ισχύει αυτό. Επαναλήφθηκε 2η φορά το ίδιο πράγμα για το κοριτσάκι, μόλις έχασε ξανά στο παιχνίδι. Είναι φοβερό ως προς την έμπνευση και την υλοποίηση», είπε σοκαρισμένος ο δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης.

Μάλιστα, όπως είπε, «όταν σχόλασε το παιδί ανακοίνωσε στη μητέρα της, ότι επιτέλους την έπαιξαν τα παιδιά και εκεί ξέσπασε σε κλάματα... ‘αλλά με υποχρέωσαν να κάνω αυτό’. Όλοι είναι συγκλονισμένοι, το παιδί παρακολουθείται από ειδικό παιδοψυχολόγο, δεν μπορεί να κοιμηθεί μόνο του και ξυπνάει λέγοντας ‘γιατί εγώ’; Δεν έχει πάει ακόμη στο άλλο σχολείο, γιατί δεν μπορεί».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Χατζηπαναγιώτου:

Πηγή: focusfm.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια