Θεσσαλονίκη: «Μόνιμα» τα ξύλινα σπιτάκια – Αγορά και εκδηλώσεις

Θεσσαλονίκη: «Μόνιμα» τα ξύλινα σπιτάκια – Αγορά και εκδηλώσεις

Η διοίκηση του δήμου θέλει να υπάρχουν συνεχώς καλές χρήσεις στην περιοχή

Οι καλές χρήσεις διώχνουν τις κακές χρήσεις, ήταν το μήνυμα που έστειλε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, όταν ερωτήθηκε για τα ξύλινα σπιτάκια και το καρουζέλ που παραμένουν στημένα στην πλατεία Δικαστηρίων στη Θεσσαλονίκη παρά το τέλος των εορτών, γεγονός που έχει προκαλέσει απορία σε όσους τα αντικρίζουν. 

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για το θέμα της καθαριότητας, ο δήμαρχος είπε ότι το επιτυχημένο πείραμα της χριστουγεννιάτικης αγοράς και της υγιούς ζωής που προκλήθηκε στην περιοχή για εκείνο το διάστημα, είναι κάτι που η διοίκηση επιθυμεί να συνεχιστεί. «Η ζωή σε εκείνη την περιοχή θέλουμε να είναι για πάντα», είπε χαρακτηριστικά.

Οι καλές διώχνουν τις κακές χρήσεις. Αυτό υποδηλώνει η παραμονή των κατασκευών, όπως είπε, σημειώνοντας ότι στόχος είναι σε εκείνη την περιοχή να υπάρχουν συνεχώς καλές χρήσεις ανά κάποιο διάστημα με διοργάνωση αγορών, με δράσεις μια διάφορες γιορτές και εκδηλώσειςΑνάφερε για παράδειγμα ότι η επόμενη εορταστική περίοδος είναι το καρναβάλι.

«Θα παραμείνουν εκεί τα ξύλινα σπιτάκια εφόσον μπορούν να αξιοποιηθούν από διάφορες εκδηλώσεις και να αποτελέσουν κίνητρο για διάφορες δράσεις που μπορεί να γίνουν», όπως είπε ενώ  ευχαρίστησε την αστυνομία για την αστυνόμευση της περιοχής και υπενθύμισε πως εταιρία φύλαξης έχει αναλάβει τη φύλαξη των ξύλινων σπιτιών και των παιχνιδιών.

Υπάρχουν ωστόσο όπως είπε και εκεί θέματα με το κανονιστικό πλαίσιο και σημείωσε πως έχει μιλήσει για το θέμα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για να διαμορφωθεί ένα διαφορετικό πλαίσιο ώστε να μπορούν και οι δήμοι να δημιουργούν παρόμοιες αγορές.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια