Δ. Θεσσαλονίκης: Συστήνεται Ομάδα Ευταξίας και θα ρίχνει πρόστιμα!

Δ. Θεσσαλονίκης: Συστήνεται Ομάδα Ευταξίας και θα ρίχνει πρόστιμα!

Στη δημιουργία ομάδας Ευταξίας και Ανακύκλωσης με στόχο την άμεση παρέμβαση όπου χρειαστεί, προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης

Τα συχνά φαινόμενα με καταστήματα που παρατάν σκουπίδια και κούτες, έξω από κάδους ότι ώρα θέλουν, έχουν αναγκάσει το δήμο να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα. Ένα από αυτά είναι η δημιουργία αυτής της ομάδας.

Η ομάδα αυτή θα αποτελείται από 20-25 άτομα και αρχικά θα έχει ένα ενημερωτικό χαρακτήρα για ένα μήνα αφόρου δημιουργηθεί και στη συνέχεια αν τα καταστήματα δεν συμμορφωθούν θα επιβληθούν πρόστιμα.

Αυτό που μένει είναι το «πράσινο φως» από την νομική υπηρεσία του δήμου για το πώς θα γίνει η διαδικασία με την επιβολή προστίμων.

«Η σχέση μας με τα επιμελητήρια και τον εμπορικό σύλλογο είναι δεδομένη. Είναι διαφορετικό όμως οι αδίπλωτες παρατημένες κούτες από τους κάδους και τα γεμάτα γυαλιά και άλλα σκουπίδια. Είναι και σε βάρος των ίδιων των καταστημάτων. Χρειάζεται ενημέρωση. Λυπάμαι που το λέω, αλλά χωρίς την προοπτική του προστίμου κάποιοι δεν θέλουν να ζοριστούν. Σκοπός της διοίκησης είναι η τάξη και η διαχείριση απορριμμάτων, όχι τα πρόστιμα. Θα γίνει ενημέρωση για την καλύτερη δυνατή λειτουργία. Η βεβαίωση του προστίμου είναι το τελευταίο στάδιο», εξήγησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας σε σημερινή συνέντευξη τύπου.

Πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια