Θεσσαλονίκη: Έρχονται νέα διόδια – Θα «εγκλωβίσουν» 15.000 κατοίκους

Θεσσαλονίκη: Έρχονται νέα διόδια – Θα «εγκλωβίσουν» 15.000 κατοίκους

Η Εγνατία Οδός προχώρα σε εργασίες για την κατασκευή πλευρικών διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Αξιού (ημικόμβος Χαλάστρας), κάτι που σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Γιούτικα θα «εγκλωβίσει» 15.000 κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Με ανάρτησή του ο Κ. Γιουτίκας αναφέρει τα εξής:

Αποτελεσματικές λύσεις vs πλευρικών διοδίων

Χωρίς καμία ειδοποίηση ή ενημέρωση η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», με την απόφασή της να ξεκινήσει την κατασκευή πλευρικών διοδίων στη Χαλάστρα, εγκλωβίζει τους 15.000 κατοίκους του Δήμου Δέλτα σε μια απίστευτη ταλαιπωρία και περιπέτεια.

Δεν απέκλεισε μόνο την άμεση πρόσβαση στην εθνική οδό κάνοντας δύσκολες και προβληματικές τις καθημερινές μετακινήσεις μας από και προς τη Θεσσαλονίκη, όσο διαρκέσουν οι εργασίες, αλλά θα μας υποχρεώσει και σε ένα σοβαρό οικονομικό κόστος με τη λειτουργία των διοδίων.

Μια τέτοια επιλογή δεν μπορεί να μας βρίσκει σύμφωνους, όταν μάλιστα υπάρχουν εξίσου αποτελεσματικές εναλλακτικές λύσεις.

Τα δύο τελευταία χρόνια, τις έχω καταθέσει αναλυτικά προς όλους τους αρμόδιους. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει. Εξάλλου, τα Μέσα Ενημέρωσης τις έχουν προβάλλει επανειλημμένα.

Θα επιμείνω, γιατί λανθασμένες αποφάσεις μπορούν να διορθωθούν έστω και τώρα».

Παράλληλα, αντίδραση για το ζήτημα είχε και ο δήμος Δέλτα, αναφέροντας τα εξής με ανακοίνωσή του: «Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε εφαρμογή από σήμερα στον κόμβο της Χαλάστρας προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής πλευρικών σταθμών διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Αξιού (ημικόμβος Χαλάστρας) που αποτελεί μέρος του κυρίου  άξονα του Αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας οδού.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αποφασίστηκαν από την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης περιλαμβάνουν εναλλακτικές διαδρομές για τους οδηγούς που εισέρχονται και εξέρχονται από την κοινότητα της Χαλάστρας,  ενώ έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους δημότες και στους εργαζόμενους στην περιοχή καθώς δεν είχαν λάβει καμία σχετική ενημέρωση. Χωρίς επίσημη ενημέρωση έμεινε και η διοίκηση του δήμου Δέλτα.

«Ο δήμος Δέλτα ενημερώθηκε τυχαία από το διαδίκτυο καθώς ούτε η Εγνατία Οδός ούτε η Διεύθυνση Τροχαίας μας ενημέρωσε για την έναρξη των εργασιών και όπως διαπιστώσαμε δεν ήμασταν  στον πίνακα αποδεκτών του εγγράφου καθώς ο δρόμος ανήκει στην ευθύνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» ανέφερε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχο  κ Θωμά Γέρμανο και ζήτησε περισσότερη  σήμανση και αυξημένη αστυνόμευση για την αποφυγή τυχόν τροχαίου ατυχήματος.

 Οι εργασίες σύμφωνα με την Διεύθυνση Τροχαίας πρόκειται να  διαρκέσουν τουλάχιστον δύο μήνες».

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια