Θεσσαλονίκη: Κατάληψη σε σχολείο λόγω εγκληματικότητας

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη σε σχολείο λόγω εγκληματικότητας

«Οι αστυνομικοί να βγουν από τα γραφεία και να σταματήσουν τα ρουσφέτια…»

Τη δέσμευση της διοίκησης του δήμου για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα και των διεκδικήσεων για ενίσχυση της αστυνόμευσης σε όλη την περιοχή μετέφερε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης στους μαθητές του 1ου Λυκείου Συκεών, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Οι μαθητές του Λυκείου, το οποίο για δεύτερη ημέρα τελεί υπό κατάληψη, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για την έξαρση των κρουσμάτων εγκληματικότητας και την έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης, με πρώτο σταθμό το δημαρχείο στις Συκιές, για να ακολουθήσει στη συνέχεια το Α.Τ. Νεάπολης-Συκεών. Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες ανάλογη πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Συκεών, οι οποίοι, συνοδευόμενοι και από τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Διοικητικών Υπηρεσιών Μιχάλη Βουλγαρίδη, επισκέφθηκαν το Αστυνομικό Τμήμα όπου είχαν συνάντηση με τον διοικητή.

«Το πρόβλημα της ελλιπέστατης αστυνόμευσης στα όρια του μεγάλου δήμου μας είναι ιδιαίτερα έντονο και δεν σταματήσαμε λεπτό να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε την ενίσχυση της ασφάλειας, και ούτε πρόκειται να σταματήσουμε έως ότου εξασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες για τους συμπολίτες μας, και ειδικά για τους νέους και τους ανήλικους μαθητές», διαβεβαίωσε τους μαθητές ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. Έχοντας στο πλευρό του τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Βουλγαρίδη, άκουσε με προσοχή τους μαθητές και επί μακρόν, στους οποίους παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις και τις δράσεις της δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση της αστυνόμευσης.

«Δυστυχώς τα αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικότητας, και μάλιστα τους τελευταίους μήνες με τις επιθέσεις συγκεκριμένων συμμοριών σε ανήλικα παιδιά και παιδιά των σχολείων, δικαιώνουν τις φωνές διαμαρτυρίας μας για το μεγάλο πρόβλημα της αστυνόμευσης. Το τελευταίο διάστημα, και υπό την πίεση των κοινωνικών αντιδράσεων, η Αστυνομία ανταποκρίθηκε εν μέρει στις αγωνιώδεις εκκλήσεις μας αλλά και της κοινωνίας. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνεται περιστασιακά και να εμφανίζονται στους δρόμους περιπολικά και κάποιοι μοτοσικλετιστές μετά από κάποια γεγονότα και εγκληματικές ενέργειες, και μετά από μια εβδομάδα όλοι να εξαφανίζονται», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Σε έντονους τόνους τόνισε ότι «πρέπει επιτέλους να σταματήσουν τα ρουσφέτια μέσα από τα οποία αφαιρούν στελεχιακό δυναμικό από μάχιμες θέσεις των Αστυνομικών Τμημάτων και τους μεταφέρουν στο Αστυνομικό Μέγαρο και στο υπουργείο. Αντί να αφήνουν αποδεκατισμένα τα Α.Τ. πρέπει να υπάρξει άμεση στελέχωσή τους με επιπλέον αστυνομικούς, και στο Τμήμα Τάξης και στο Τμήμα Ασφάλειας, και να διατεθεί ο αναγκαίος εξοπλισμός με περιπολικά, μοτοσικλέτες, που μαζί με τις πεζές περιπολίες θα περιπολούν σε 24ωρη βάση στους δρόμους. Έτσι μόνο μπορούμε να εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας και την προστασία των πολιτών, των ανήλικων παιδιών και των ηλικιωμένων».

astynomefsi-1ogel_4.jpg?itok=bIRdc-5Sastynomefsi-1ogel_3.jpg?itok=xIzmf4Z6

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια