Και τρίτη εταιρεία έφερε ηλεκτρικά πατίνια στη Θεσσαλονίκη (Φωτ.)

Και τρίτη εταιρεία έφερε ηλεκτρικά πατίνια στη Θεσσαλονίκη (Φωτ.)

Την ώρα που τα ηλεκτρικά πατίνια που κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης δημιουργούν "πονοκέφαλο" στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία επιδιώκει να θεσπίσει κανόνες στην κυκλοφορία τους και να έρθει σε συμφωνία με τις δυο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα, μια τρίτη εταιρεία έκανε την εμφάνισή της.

Πρόκειται για μια τρίτη εταιρεία, η οποία έχει τοποθετήσει τα ηλεκτρικά πατίνια της σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως στη νέα παραλία, στον Λευκό Πύργο και την πλατεία Αριστοτέλους. Το makthes.gr αναζήτησε την εταιρεία στο διαδίκτυο, ωστόσο οι πληροφορίες για τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, που είναι η έδρα της κτλ. είναι περιορισμένες.

Πρόκειται για λευκά ηλεκτρικά πατίνια, τα οποία φαινομενικά είναι πιο εξελιγμένα από εκείνα που ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Πάνω στα πατίνια υπάρχει ενημερωτικό σημείωμα στα ελληνικά, που δίνει πληροφορίες στους χρήστες. «1. Δημιούργησε λογαριασμό. 2. Βρες το κοντινότερο σκούτερ της περιοχής που βρίσκεσαι. 3. Σκάναρε το QR κωδικό στο τιμόνι και ξεκίνα το ταξίδι σου» αναφέρει στο σημείωμα. Η χρέωση της εν λόγω εταιρείας είναι ένα ευρώ για την ενεργοποίηση του ηλεκτρικού πατινιού και 15 λεπτά του ευρώ το κάθε λεπτό χρήσης. «Για όλους τους νέους αναβάτες: Δωρεάν ξεκλείδωμα και δέκα λεπτά βόλτα» τονίζεται μεταξύ άλλων.

Όπως υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Σωκράτης Δημητριάδης δεν είχε επίσημη ενημέρωση για την τρίτη εταιρεία. Επισημαίνει δε, πως πρόθεση της διοίκησης είναι να μπουν κανόνες στην χρήση τέτοιων πατινιών με σκοπό την πάταξη του φαινομένου ρίψης πατινιών στον Θερμαϊκό Κόλπο αλλά και τον καθορισμό του τιμήματος που θα κληθούν να πληρώσουν οι εταιρείες στον δήμο Θεσσαλονίκης για την χρήση κοινόχρηστου δημοσίου χώρου.

Παρόμοια είναι η απάντηση και του αντιδημάρχου Οικονομικών Μιχάλη Κούπκα. 

Προς αυτή την κατεύθυνση σήμερα οι αντιδήμαρχοι Σωκράτης Δημητριάδης, Μιχάλης Κούπκας και Εφραίμ Κυριζίδης μαζί με τον εντεταλμένο σύμβουλο δημοτικής αστυνομίας Δημήτρη Δαγκλή συναντήθηκαν με εκπρόσωπο της μιας εκ των δυο εταιριών που ήδη δραστηριοποιούνται στην πόλη προκειμένου να της κάνουν γνωστές τις προθέσεις της διοίκησης και να συναποφασιστεί το πλαίσιο συνεργασίας.

patinia2.jpg
patinia2.jpg

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια