Αντιδράσεις για τη μη διανομή γευμάτων σε σχολεία δήμου στη Θεσσαλονίκη

Αντιδράσεις για τη μη διανομή γευμάτων σε σχολεία δήμου στη Θεσσαλονίκη

Επιστολή διαμαρτυρίας από το Λάζαρο Κυρίζογλου

Την έντονη διαμαρτυρία του για τη μη-διανομή γευμάτων σε σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης εκφράζει με επιστολή που έστειλε στην διοικήτρια του ΟΠΕΚΑ κ. Ξένια Παπασταύρου, την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και σε λοιπούς υπηρεσιακούς παράγοντες, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

Στην επιστολή επισημαίνει την ανάγκη σίτισης των μαθητών των σχολείων του δήμου καθώς «κατοικούν φτωχοί πολίτες, που έχουν μεγάλη ανάγκη [και] λόγω της μη διανομής των γευμάτων δεν σιτίζονται 2840 μαθητές».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής.

«Το σχολικό έτος 2019-2020 ξεκίνησε την 11.9.2019. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα 27.1.2020, δηλαδή μετά πάροδο 4 και πλέον μηνών (πέρασαν 139 ημέρες), δεν γίνεται διανομή γευμάτων στους μαθητές των δημοτικών σχολείων του δήμου μας.

Περί της μη διανομής γευμάτων αλλά και για τους λόγους μη διανομής δεν έχουμε ενημερωθεί ως δήμος από κανέναν μέχρι σήμερα.

Στο δήμο μας, στον οποίο κατοικούν φτωχοί πολίτες, που έχουν μεγάλη ανάγκη, λόγω της μη διανομής των γευμάτων δεν σιτίζονται 2840 μαθητές.

Ήδη παρήλθε η μισή και πλέον σχολική περίοδος και είναι άγνωστο αν και πότε θα αρχίσει η διανομή των γευμάτων.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και ζητούμε την άμεση παρέμβαση κάθε αρμόδιου για την άμεση επίλυση του συγκεκριμένου σοβαρού προβλήματος.»

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια