Θεσσαλονίκη: 3.000 τόνους ογκωδών μαζεύει ο δήμος Θερμαϊκού (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: 3.000 τόνους ογκωδών μαζεύει ο δήμος Θερμαϊκού (ΦΩΤΟ)

Πρόγραμμα για τη συλλογή ογκωδών αντικειμένων ξεκίνησε η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού. Αρωγός των ενεργειών της νέας αρχής του δήμου, αυτή τη φορά, στάθηκε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ). Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας του Δημάρχου, Γιώργου Τσαμασλή, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, επετεύχθη σε προϋπολογισμό έργου 850.000,00€, τα 400.000,00€ να αντιστοιχούν στις ανάγκες του Δήμου Θερμαϊκού. Γεγονός, βέβαια, που αντικατοπτρίζει την πραγματική κατάσταση.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε. Το σύνολο των περιοχών του Δήμου, περιλαμβανομένης και της περιοχής Τσαΐρια, καθαρίζονται. 3.000 τόνοι, περίπου, θα συλλεχθούν, θα μεταφερθούν και θα διαχειριστούν από τον ανάδοχο της ΠΚΜ.

Σε αυτή την προσπάθειά του ο Δήμος θέλει αρωγούς τόσο τους κατοίκους, όσο τους παραθεριστές και τους επισκέπτες, οι οποίοι παρακαλούνται να μην προβαίνουν σε ανεξέλεγκτη διάθεση ογκωδών και αδρανών. Η αντιμετώπιση του φαινομένου είναι απλή και αποτελεί δείγμα του πολιτισμού μας. Επομένως, κάθε φορά που επιθυμείτε να απορρίψετε αντικείμενα όπως στρώματα, έπιπλα, κλπ., ή κλαδέματα, απόβλητα εκσκαφών, μπάζα κλπ. Μπορείτε να τηλεφωνείτε στη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, στα τηλέφωνα 2392330321, 2392330351, 2392330347, ώστε να διευκρινιστεί ο χρόνος και ο τόπος απόρριψης και συλλογής.

Σε περίπτωση σύλληψης για παράνομη ρίψη ογκωδών και Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών, Κατασκευών (ΑΕΚΚ), σε εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου, θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.

Η νέα δημοτική αρχή προχωρά σε κάθε ενέργεια με σκοπό τη λύση του ζητήματος μακροπρόθεσμα. Τέτοιες ενέργειες είναι η αδειοδότηση του νέου χώρου εναπόθεσης ογκωδών και ΑΕΚΚ, η κατασκευή τόσο του νέου όσο και του υφιστάμενου αδειοδοτημένου χώρου, όπως προβλέπεται από τις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ), η δημιουργία πράσινων σημείων και η εύρεση αναδόχου για τη μεταφορά και τη διαχείριση ογκωδών και ΑΕΚΚ.

ogkodi_thermaikos_1.jpg
ogkodi_thermaikos_1.jpg
ogkodi_thermaikos_2.jpeg
ogkodi_thermaikos_2.jpeg
ogkodi_thermaikos_3.jpg
ogkodi_thermaikos_3.jpg

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια