Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο ΟΑΣΘ έχανε λάδια - Προκάλεσε τροχαίο

Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο ΟΑΣΘ έχανε λάδια - Προκάλεσε τροχαίο

Σχεδόν καθημερινό φαινόμενο αποτελούν πλέον οι βλάβες στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και μάλιστα κάποιες από αυτές είναι και επικίνδυνες, όπως τονίστηκε στη διάρκεια συνέλευσης που πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας η Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις αστικές συγκοινωνίες στο ΕΚΘ. 

«Είναι πλέον σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και μάλιστα έχουν γίνει και επικίνδυνες», όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Θεσσαλονίκης "Η Συσπείρωση" Βασίλης Παρτάλης. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη διαρροή λαδιών που σημειώθηκε πρόσφατα σε λεωφορείο. «Μπορούν να δημιουργήσουν ατυχήματα και σε άλλα οχήματα», όπως είπε, ενώ επισήμανε ότι αν μείνει ένα λεωφορείο η ταλαιπωρία των επιβατών είναι τεράστια.

Στη διάρκεια της συνέλευσης, η εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Φωτεινή Σαλονικίδου αναφέρθηκε και αυτή στο περιστατικό που σημειώθηκε πριν από κάποιες μέρες σε λεωφορείο της γραμμής 5, από το οποίο άρχισαν να τρέχουν λάδια "με αποτέλεσμα να πέσει ένας μοτοσικλετιστής γλιστρώντας στα λάδια και ένα ακόμη λεωφορείο του ΟΑΣΘ που ακολουθούσε να βγει εκτός πορείας", όπως υποστήριξε.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί μέσα στα αστικά λεωφορεία, ο κ. Παρτάλης μίλησε για μια «μάχη» που γίνεται σε κάθε στάση καθώς δεν χωράνε να μπουν οι επιβάτες στα αστικά, με αποτέλεσμα όσοι είναι έξω να σπρώχνουν για να μπουν σε τέτοιο σημείο ώστε όσοι είναι μέσα να αγανακτούν. «Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει […] Η υπομονή των ανθρώπων έχει φτάσει στο αμήν», τόνισε. "Δεν δίνουν λεφτά για τον ΟΑΣΘ, αδιαφορούν για τον κόσμο", είπε ακόμη. 

Και η κ. Σαλονικίδου περιέγραψε την κατάσταση που βιώνουν όσοι μετακινούνται καθημερινά με τα αστικά, με τις καθυστερήσεις, τον συνωστισμό, πόρτα που έσπασε λόγω της πίεσης, λιποθυμίες ακόμα και σε ανθρώπους νεαρής ηλικίας, ωτοστόπ κλπ. «Είναι αδύνατον σε έναν ηλικιωμένο, σε μια έγκυο, σε έναν συμπολίτη μας ΑμεΑ, σε μια μητέρα με παιδιά αλλά και σε οποιονδήποτε από εμάς να μετακινηθεί για να πάει στη δουλειά, στη σχολή, σε ένα κέντρο υγείας», επισήμανε.

"Η κατάσταση αυτή μας ταπεινώνει καθημερινά, δεν μπορούμε να την υποφέρουμε ούτε μέρα παραπάνω", υπογράμμισε η κ. Σαλονικίδου. Σημειώνεται ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση αποφασίστηκε συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι από το άγαλμα του Βενιζέλου.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια