Θεσσαλονίκη: Άγριο ξύλο σε οδηγό ΟΑΣΘ και επιβάτη σε γεμάτο λεωφορείο

Θεσσαλονίκη: Άγριο ξύλο σε οδηγό ΟΑΣΘ και επιβάτη σε γεμάτο λεωφορείο

Απίστευτο περιστατικό βίας στο κέντρο της πόλης

«Ξεφεύγει» η κατάσταση στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, καθώς τα περιστατικά βίας έχουν αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο καιρό.Μάλιστα, σήμερα το πρωί, άγνωστοι όχι μόνο γρονθοκόπησαν τον οδηγό λεωφορείου ΟΑΣΘ στο κέντρο της πόλης, αλλά επιτέθηκαν και σε επιβάτη που προσπάθησε να παρέμβει. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία ανησυχούν πλέον για τη σωματική τους ακεραιότητα και είναι έτοιμοι να προβούν σε κινητοποιήσεις εάν δεν παρθούν μέτρα για την ασφάλεια τους.

«Το ποτήρι ξεχείλισε σήμερα καθώς ένας οδηγός κινδύνεψε σήμερα μετά από επίθεση τριών αγνώστων. Γνωρίζουμε την κατάσταση στα λεωφορεία, άλλωστε και εμείς είμαστε επιβατικό κοινό με τις οικογένειες μας, όμως δεν φταίει ο οδηγός για την κακή κατάσταση του ΟΑΣΘ», σχολιάζει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης και συμπληρώνει: «Ο οδηγός πιάνει δουλειά τα ξημερώματα και πρέπει να εκτελεί ήρεμος τη δουλειά του, όχι να ανησυχεί για την ασφάλεια του. Δεν μπορούμε να στρεφόμαστε στη βία επειδή υπάρχουν συγκοινωνιακά προβλήματα. Υπάρχουν περιοχές και δρομολόγια που έχουμε αναγκαστεί να διακόψουμε λόγω υψηλής επικινδυνότητας. Αν δεν ακουστεί η κραυγή αγωνία μας, θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις».

Το απίστευτο περιστατικό που συνέβη χθές, σημειώθηκε σε λεωφορείο της γραμμής 2Κ έκανε στάση στην Αγ. Σοφίας. Στο λεωφορείο υπήρχε πολύς κόσμος με αποτέλεσμα κάποιοι να μην χωράνε να μπούνε. Τρεις άγνωστοι κατέβασαν το παράθυρο του λεωφορείου και γρονθοκόπησαν τον οδηγό, ενώ επίθεση δέχτηκε και ένας επιβάτης που προσπάθησε να τον εμποδίσει. Για το περιστατικό έχουν ήδη κατατεθεί μηνύσεις κατά αγνώστων.

Διαβάστε ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων: «Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αστική συγκοινωνία Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια συνεχίζεται δίχως έως σήμερα να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις και υποσχέσεις για ανάταξη με την επισκευή των υπαρχόντων ταλαιπωρημένων λεωφορείων αλλά και την έλευση νεων. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η νέα Κυβέρνηση θα αφουγκρασθεί την αγωνία αλλά και απαίτηση των Θεσσαλονικέων στο δικαίωμα μιας ανθρώπινης και πολιτισμένης συγκοινωνίας.

Η αγανάκτηση του επιβατικού κοινού έχει χτυπήσει κόκκινο απόρροια της απίστευτης ταλαιπωρίας, των μεγάλων αναμονών στις στάσεις και της σαρδελοποίησης εντός των λεωφορείων για όσους καταφέρουν να επιβιβαστούν. Συμπάσχοντες στην τραγική αυτή κατάσταση και οι εργαζόμενοι της αστικής συγκοινωνίας οι οποίοι καλούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες να εκτελούν το κοινωνικό τους έργο προσπαθώντας να διατηρήσουν την ηρεμία που απαιτεί μια ασφαλής οδήγηση. Είναι αυτοί όμως που λόγω της αμεσότητας με το επιβατικό κοινό δέχονται τις χιλιάδες πλέον φωνές διαμαρτυρίας και αγανάκτησης για την επικρατούσα κατάσταση.

Δυστυχώς τελευταία οι εργαζόμενοι πέραν των ύβρεων και προσβλητικών χαρακτηρισμών από μεμονωμένους επιβάτες γίνονται αποδέκτες και επιθέσεων βίας και χειροδικιών. Γιατί άραγε; Φταίνε οι εργαζόµενοι που δεν υπάρχουν λεωφορεία  , που δεν υπάρχουν ανταλλακτικά ή που δεν υλοποιούνται οι εκάστοτε βαρύγδουπες δηλώσεις - δεσμεύσεις αρμοδίων;

Κι εμείς οι εργαζόμενοι στην συγκοινωνία, όπως όλοι οι εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε για τον βιοπορισμό των οικογενειών μας. Κατανοούμε απόλυτα — σαν συμπάσχοντες - την απίστευτη ταλαιπωρία όλων καθώς και τα μέλη των δικών μας οικογενειών είναι χρήστες της συγκοινωνίας και ταλαιπωρούνται εξίσου με όλους τους υπόλοιπους επιβάτες.

Δεν ανεχόμαστε όμως τις επιθέσεις βίας που σημειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα από μεμονωμένους εξαγριωμένους επιβάτες εις βάρος των εργαζομένων οδηγών τους οποίους περιμένουν οι οικογένειές  τους  να επιστρέψουν σπίτι τους σώοι και αβλαβείς μετά την εργασία τους.

Είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε για την προάσπιση της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων. Επιφυλασσόμεθα για την λήψη αποφάσεων απεργιακών κινητοποιήσεων και κάθε άλλου ένδικου μέσου για αποφυγή επανάληψης τέτοιων φαινομένων βίας».

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια