Η Θεσσαλονικιώτικη εταιρεία που μπαίνει στην παράλληλη αγορά των ΗΠΑ

Η Θεσσαλονικιώτικη εταιρεία που μπαίνει στην παράλληλη αγορά των ΗΠΑ

Το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Αμερικής για την είσοδό της στην παράλληλη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ, OTCQB έλαβε πρόσφατα η Entranet, εταιρία υψηλής τεχνολογίας που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και σήμερα έχει έδρα στις Η.Π.Α., γραφεία στην Ευρώπη και τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη.

Ο Θεσσαλονικιός CEO της εταιρίας Λευτέρης Παπαγεωργίου αναφέρει ότι είναι μια διαδικασία που πήρε πολύ καιρό τονίζοντας ότι "είναι πολύ τιμητικό για εμάς και για μια εταιρία από τη Θεσσαλονίκη ότι μπορεί να ξεκινήσει αυτήν την πορεία". "Κάναμε την κίνηση με το χρηματιστήριο ώστε να απευθυνθούμε στη μεγάλη αγορά των επενδυτών για να συγκεντρώσουμε τα χρήματα που θέλουμε για να κάνουμε την παραγωγή μας", τονίζει.

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της Entranet σε επενδυτές έγινε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του Money Show στην Αθήνα σε εκδήλωση της Kyros Law.

Σημειώνεται ότι η Entranet έχει σχεδιάσει το σπίτι του μέλλοντος για τους ηλικιωμένους, για το οποίο έχει βραβευθεί από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Wider» και έχει ανακηρυχτεί Εθνική Πρωταθλήτρια στην Καινοτομία 2014-2015 από τα European Business Awards.

Για το βασικό προϊόν της, το Housemate, η εταιρία έχει ήδη σήμερα παραγγελίες από 4 χώρες και στόχος της είναι να το φτάσει παντού. "Είναι το μοναδικό Plug and play σύστημα έξυπνου σπιτιού το οποίο λειτουργεί φωνητικά και μπορεί να το τοποθετήσει οποιοσδήποτε ηλεκτρολόγος του πλανήτη χωρίς σχεδόν καμία εκπαίδευση. Επίσης μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο καθένας είτε γνωρίζει από τεχνολογία είτε όχι, είτε έχει κινητικά προβλήματα ή προβλήματα όρασης και να κάνει τη ζωή του ευκολότερη", εξηγεί ο κ. Παπαγεωργίου. Πρόκειται στην ουσία για ένα πακέτο υλικού (διακοπτών, πριζών, θερμοστατών, ηχείων, κλπ) με τα οποία αντικαθιστάς τα δικά σου.

"Έχουμε δημιουργήσει το smart home for the masses. Το προϊόν έχει βγει για τη μεγάλη κοινότητα των ανθρώπων", προσθέτει ο ίδιος.  

Ως επόμενο βήμα, η Entranet δουλεύει πάνω σε νέες υπηρεσίες που θα "κουμπώνουν" πάνω στο smart home. "Στον τρίτο χρόνο από το ξεκίνημα του προϊόντος θα ενσωματωθούν υπηρεσίες υγείας, γιατί έτσι όπως αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής στις δυτικές κοινωνίες  το σπίτι πρέπει να έχει ψηφιακή βοηθό, να το ελέγχεις από μακριά, να το "κινείς" φωνητικά, να σου θυμίζει να πάρεις τα φάρμακά σου, να ελέγχει την υγεία σου, να χτυπήσει alert στους κατάλληλους ανθρώπους αν χρειαστεί κλπ,", όπως σημειώνει ο κ. Παπαγεωργίου.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια