Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά καταστήματα σήμερα Κυριακή – Δείτε το ωράριο

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά καταστήματα σήμερα Κυριακή – Δείτε το ωράριο

Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα Κυριακή τα καταστήματα με εν ισχύ τις χειμερινές εκπτώσεις

Ανοιχτά θα είναι σήμερα Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, καθώς είναι η πρώτη Κυριακή από το ξεκίνημα των χειμερινών εκπτώσεων την Δευτέρα (13/1).

Όπως έχει ανακοινώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης το προτεινόμενο ωράριο για τα καταστήματα είναι 11.00 το πρωί με 18.00 το απόγευμα, ενώ πολυκαταστήματα τηρούν ωράριο 11.00 με 20.00.

Υπενθυμίζεται πως σε ισχύ είναι οι χειμερινές εκπτώσεις με τον ΕΣΘ να ενημερώνει: «Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020».

πηγή:typosthes

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια