Θεσσαλονίκη: Χωρίς δουλειά θα μείνει το 25% του προσωπικού των ΕΛ.ΤΑ.

Θεσσαλονίκη: Χωρίς δουλειά θα μείνει το 25% του προσωπικού των ΕΛ.ΤΑ.

Απολύθηκαν χθες 35 εργαζόμενοι, ενώ μέχρι το τέλος Γενάρη θα χάσουν τη δουλειά τους συνολικά 120 άτομα στο νομό Θεσσαλονίκης – Για «έμμεσο λουκέτο» κάνουν λόγο οι Σύλλογοι Υπαλλήλων ΕΛ.ΤΑ. κατηγορώντας τους χειρισμούς της διοίκησης

Με μειωμένο εργατικό δυναμικό βρήκε χθες τα υποκαταστήματα ΕΛ.ΤΑ. του νομού Θεσσαλονίκης. Την απόλυση 35 εκτάκτων εργαζομένων των 540€, που έγινε την Παρασκευή 17/1/2020, κατήγγειλαν με ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι Υπαλλήλων ΕΛ.ΤΑ. Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

«Στο νομό Θεσσαλονίκης υπάρχουν περί τους 120 έκτακτους υπαλλήλους. Οι 35 από αυτούς απολύθηκαν σήμερα και οι υπόλοιποι θα έχουν χάσει τη δουλειά τους μέχρι τις 31 Γενάρη 2020. Πρόκειται για μια αιφνίδια κίνηση που έρχεται αντί του κλεισίματος καταστημάτων. Αρχικά υπήρχε η φήμη περί λουκέτου σε 11 υποκαταστήματα. Έπειτα αυτή διαψεύστηκε και αποφασίστηκε να απολυθούν έκτακτοι υπάλληλοι σε αρκετά υποκαταστήματα. Σήμερα έχασαν τη δουλειά τους υπάλληλοι σε υποκαταστήματα ΕΛ.ΤΑ. και μέχρι τις 31/1 αυτοί που θα μείνουν χωρίς εργασία θα είναι στη διανομή και στο Κέντρο Διαλογής Θεσσαλονίκης. Όπως αντιλαμβάνεστε αρχικά από Δευτέρα 20/1/2020 θα υπάρξουν προβλήματα σε πολλά σημεία στην εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν περισσότερη δουλειά. Το έκτακτο προσωπικό καλύπτει από το 2007 πάγιες ανάγκες. Πρόκειται για νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά. Πιστεύουμε πως με αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη θα υπάρξουν αλλαγές στις ώρες συναλλαγών. Για παράδειγμα κάποια υποκαταστήματα δεν θα μπορούν πλέον να έχουν και απογευματινή βάρδια, ενώ σε άλλα που έχουν πια 1-2 εργαζόμενους αναγκαστικά αυτοί θα πρέπει να ασχολούνται και με επιπλέον αρμοδιότητες και έτσι η εξυπηρέτηση του κοινού ίσως μετατεθεί χρονικά και να γίνεται λίγο αργότερα», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΛ.ΤΑ. Περιφερειακής . Δ/νσης Θεσ/νίκης (ΚΛ1) κος Π. Καλαϊτζίδης.

Πρόσθεσε πως με αυτή την κίνηση η διοίκηση αντί να πετύχει εξοικονόμηση πόρων θα οδηγηθεί μακροπρόθεσμα σε μειωμένα έσοδα. «Το έκτακτο προσωπικό αντιστοιχεί στο ¼ του προσωπικού των ΕΛΤΑ. Αντιλαμβάνεστε πως με τόσο μειωμένο προσωπικό θα υπάρξουν προβλήματα στην λειτουργία καταστημάτων», σχολίασε και τόνισε πως με αυτό τον τρόπο η διοίκηση κάνει ένα «έμμεσο λουκέτο» καταστημάτων, ενώ και για κάποια άλλα αποφασίζει να υπολειτουργούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, των πελατών, των πολιτών του νομού.

Ανέφερε πως σχεδιάζουν κινητοποιήσεις, σε συντονισμό πάντα με την Αθήνα.

«Τα Κατ/α, η Διανομή και το Κ.Δ. Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προσωπικό. Οποιεσδήποτε αποφάσεις χρειάζονται σχέδιο, μελέτη εφικτότητας και κυρίως χρονοπρογραμματισμό», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.

Σε αναζήτηση λύσης η κεντρική διοίκηση

«Αναζητούμε μια φόρμουλα για να καλυφθούν τα κενά, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο», σχολίασε ο Περιφερειακός Διευθυντής Θεσσαλονίκη ΕΛΤΑ κ. Κώστας Φραντζής. Παράλληλα πρόσθεσε πως αναμένονται εξελίξεις επί του θέματος σύντομα από την Κεντρική Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ..

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια