Θεσσαλονίκη: Απόφαση προσφυγής στο ΣτΕ για τα αρχαία της Βενιζέλου

Θεσσαλονίκη: Απόφαση προσφυγής στο ΣτΕ για τα αρχαία της Βενιζέλου

Την άσκηση όλων των ένδικων βοηθημάτων κατά της απόφασης της υπουργού Πολιτισμού για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, όταν αυτή εκδοθεί, αποφάσισε την Τετάρτη, ομόφωνα, η γενική συνέλευση της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, η γενική συνέλευση που συνήλθε στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης στο Δημαρχείο, αποδέχθηκε ομόφωνα την εισήγηση της εκτελεστικής γραμματείας της Κίνησης Πολιτών για άσκηση όλων των ενδίκων βοηθημάτων που υπάρχουν στη διάθεσή τους. Θα ασκήσουν δηλαδή αίτηση ακύρωσης, αίτηση αναστολής και θα ζητηθεί και έκδοση προσωρινής διαταγής.

Όπως τόνισε μιλώντας χθες στο TyposThes. ο πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών κ. Φωκίων Δεληγιάννης, θα κατατεθεί προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απόφασης της υπουργού, όταν εκδοθεί.

Απαντώντας σε όσους μπορεί να υποστηρίξουν ότι αυτή η κίνηση θα καθυστερήσει το έργο, ο κ. Δεληγιάννης αναφέρει ότι "το έργο το καθυστερούν αυτοί οι οποίοι γυρίζουν σε μια λύση η οποία είχε απορριφθεί το 2014" ενώ σημειώνει και ότι "το έργο έχει σταματήσει να εξελίσσεται από τον Αύγουστο του 2019 και δεν έχουν εκπονηθεί ακόμη ούτε οι μελέτες απόσπασης".

"Άρα η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε εμάς, οφείλεται σε αυτούς που θέλουν το πισωγύρισμα", σύμφωνα με τον ίδιο.

Παράλληλα στη γενική συνέλευση υπήρξε ενημέρωση για τη συνεδρίαση του ΚΑΣ και για τις επικοινωνιακού χαρακτήρα ενέργειες στις οποίες θα προβεί το επόμενο διάστημα η Κίνηση για ενημέρωση των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται να συνεχιστεί η σειρά δωρεάν ξεναγήσεων, ενώ η Κίνηση Πολιτών προγραμματίζει και ημερίδα ενημέρωσης σχετικά ζητήματα του έργου.

Επίσης, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στις 5μμ στο αμφιθέατρο της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής καλούνται οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του ΑΠΘ σε ενημερωτική συνάντηση για τα αρχαία του σταθμού της Βενιζέλου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ενημέρωση και εικονική ξενάγηση στην «πόλη κάτω από την πόλη».

Να σημειωθεί ότι στη γενική συνέλευση ήταν παρών και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης και μέλος της Κίνησης, Γιάννης Μπουτάρης. Στην Κίνηση έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής περίπου 200 μέλη, ενώ οι συμμετοχές είναι ανοιχτές για όλους όσους αποδέχονται τους σκοπούς της.

Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από τη συνέλευση, όπως δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της Κίνησης Πολιτών στο Facebook 

kinisi2.jpg kinisi3.jpg
arhaia-kinisi.jpg
arhaia-kinisi.jpg

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια